Kločevi nudlni (džepići s nadjevom od suhih krušaka)
Sastojci
- polovica oštrog brašna
- polovica glatkog brašna
- 1 jaje na
- 100 g brašna
- sol
- kloce (suhe kruške)
- sitni čvarci
- žumanjak
Priprema
- 1. Umijesimo tijesto i pustimo da odstoji pola sata, a zatim ga tanko razvaljamo i čašom narežemo na jednako velike krugove.
- 2. Kruške kuhamo pola sata da omekšaju. Izvadimo im sjemenke i skinemo peteljke te ih sitno sameljemo u stroju za mljevenje. Ako dobijemo previše rijetku smjesu, dodamo malo krušnih mrvica i napravimo kuglice promjera oko 2 cm koje stavimo na tijesto u obliku kruga, rubove tijesta premažemo žumanjkom i pokrijemo drugim okruglim komadom tijesta te ga pritisnemo prstima da se rubovi tijesta zalijepe. Tako pripremljene „nudlne“ kuhamo u slanoj kipućoj vodi 7 minuta.
- 3. Na tanjuru poslužimo „nudlne“ prelivene ugrijanim čvarcima.