Kločevi nudlni (džepići s nadjevom od suhih krušaka)

Sastojci

  • polovica oštrog brašna
  • polovica glatkog brašna
  • 1 jaje na
  • 100 g brašna
  • sol
  • kloce (suhe kruške)
  • sitni čvarci
  • žumanjak

Priprema

  • 1. Umijesimo tijesto i pustimo da odstoji pola sata, a zatim ga tanko razvaljamo i čašom narežemo na jednako velike krugove.
  • 2. Kruške kuhamo pola sata da omekšaju. Izvadimo im sjemenke i skinemo peteljke te ih sitno sameljemo u stroju za mljevenje. Ako dobijemo previše rijetku smjesu, dodamo malo krušnih mrvica i napravimo kuglice promjera oko 2 cm koje stavimo na tijesto u obliku kruga, rubove tijesta premažemo žumanjkom i pokrijemo drugim okruglim komadom tijesta te ga pritisnemo prstima da se rubovi tijesta zalijepe. Tako pripremljene „nudlne“ kuhamo u slanoj kipućoj vodi 7 minuta.
  • 3. Na tanjuru poslužimo „nudlne“ prelivene ugrijanim čvarcima.