Klasične njujorške kocke
Priprema:
1. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C, a dno i strane kalupa obložite papirom za pečenje tako da papir malo prelazi rubove kalupa, što će vam pomoći da bez teškoća izvadite biskvit.
2. Prvo napravite mrvice. Otopljeni maslac ulijte u veliku posudu ili u posudu stajaćeg električnog miksera. Unutra prosijte brašno i cimet te dodajte preostale sastojke. Zatim kratko promiješajte – samo 30 do 60 sekundi ako koristite stajaći električni mikser – dok smjesa ne postane gruba i mrvičasta.
3. Kako biste napravili tijesto, u velikoj, zasebnoj posudi ili u posudi električnog stajaćeg miksera kremasto umutite maslac dok ne omekša.
4. Dodajte šećer i tucite dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ekstrakt vanilije i postupno umutite jaja.
5. Dodajte kiselo vrhnje, zatim (mikserom na niskoj brzini, ako ga koristite) unutra prosijte preostale sastojke i promiješajte da se sve poveže. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup te ga poravnajte pomoću spatule ili donjeg dijela žlice.
6. Pospite odozgo mrvice, pazeći da u potpunosti prekrijete tijesto. Pecite na donjoj polici oko 45 do 55 minuta ili dok ne porumeni odozgo, a čačkalica kojom ste proboli sredinu biskvita izađe suha.
7. Provjerite biskvit nakon 30 minuta. Ako je na površini već poprimio lijepu zlatnu boju, prekrijte ga aluminijskom folijom (kako biste spriječili da vam biskvit ne izgori) i nastavite peći do kraja.
8. Izvadite biskvit iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi. Zatim ga izvadite iz kalupa pomoću papira za pečenje, uklonite papir i prije posluživanja narežite na kocke.
1. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C, a dno i strane kalupa obložite papirom za pečenje tako da papir malo prelazi rubove kalupa, što će vam pomoći da bez teškoća izvadite biskvit.
2. Prvo napravite mrvice. Otopljeni maslac ulijte u veliku posudu ili u posudu stajaćeg električnog miksera. Unutra prosijte brašno i cimet te dodajte preostale sastojke. Zatim kratko promiješajte – samo 30 do 60 sekundi ako koristite stajaći električni mikser – dok smjesa ne postane gruba i mrvičasta.
3. Kako biste napravili tijesto, u velikoj, zasebnoj posudi ili u posudi električnog stajaćeg miksera kremasto umutite maslac dok ne omekša.
4. Dodajte šećer i tucite dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ekstrakt vanilije i postupno umutite jaja.
5. Dodajte kiselo vrhnje, zatim (mikserom na niskoj brzini, ako ga koristite) unutra prosijte preostale sastojke i promiješajte da se sve poveže. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup te ga poravnajte pomoću spatule ili donjeg dijela žlice.
6. Pospite odozgo mrvice, pazeći da u potpunosti prekrijete tijesto. Pecite na donjoj polici oko 45 do 55 minuta ili dok ne porumeni odozgo, a čačkalica kojom ste proboli sredinu biskvita izađe suha.
7. Provjerite biskvit nakon 30 minuta. Ako je na površini već poprimio lijepu zlatnu boju, prekrijte ga aluminijskom folijom (kako biste spriječili da vam biskvit ne izgori) i nastavite peći do kraja.
8. Izvadite biskvit iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi. Zatim ga izvadite iz kalupa pomoću papira za pečenje, uklonite papir i prije posluživanja narežite na kocke.
Sastojci
- 225 g maslaca omekšanog 350 g finog šećera 2 čajne žličice ekstrakta vanilije 4 jaja umućena 350 ml kiselog vrhnja 525 g običnog brašna 1 čajna žličica praška za pecivo 1/2 čajne žličice praška za pecivo 1 čajna žličica soli 150 g maslaca otopljenog 300 g običnog brašna 1 velika žlica cimeta u prahu 225 g mekanog tamnog šećera 1/4 čajne žličice soli kalup za pečenje dimenzija 25x35
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom