Klasičan omlet
Recept iz: Mark Moriarty
- Na srednje jakoj vatri zagrijte teflonsku tavu. Ako niste sigurni, prekrijte tavu s kuhinjskom soli i stavite na jaku vatru 10 minuta, dok se sol ne počne dimiti. Sol bacite, uklonite bilo kakav višak, a vaša će se tava neko vrijeme neće lijepiti.
- Vilicom razmutite jaja i vrhnje dok ne postane glatka smjesa, začinite sa soli.
- U tavu stavite maslac i pustite da se rastopi, ali ne smije poprimiti smeđu boju.
- Dodajte jaja i počnite tresti tavu, koristite lopaticu kako biste odvojili pečene dijelove od ruba i povukli ih prema sredini tave.
- Nakon otprilike 30 sekundi, prestanite koristiti lopaticu, nježno rotirajte tavu, tako da se sirovi dio jaja na vrhu počne stvrdnjavati.
- Podignite ručku i dozvolite da se jaja pomaknu do ruba tave, jaja će biti mekana, ali pečena na djelu najbližem vama.
- Počnite presavijati smjesu s jajima prema sebi, kao kad rolate tepih, dok ne dođete do mokre sredine, zatim preko toga prebacite pečeni dio, preokrenite omlet na tanjur i poslužite toplo.
Savršen omlet treba biti gladak i blijedo žute boje, a oblik kao lopta za ragbi.
Sastojci
- 3 velika jaja
- 2 žlice vrhnja
- 1 kocka maslaca
- Sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Korejski mini hamburgeri