1. Na srednje jakoj vatri zagrijte teflonsku tavu. Ako niste sigurni, prekrijte tavu s kuhinjskom soli i stavite na jaku vatru 10 minuta, dok se sol ne počne dimiti. Sol bacite, uklonite bilo kakav višak, a vaša će se tava neko vrijeme neće lijepiti.
  2. Vilicom razmutite jaja i vrhnje dok ne postane glatka smjesa, začinite sa soli.
  3. U tavu stavite maslac i pustite da se rastopi, ali ne smije poprimiti smeđu boju.
  4. Dodajte jaja i počnite tresti tavu, koristite lopaticu kako biste odvojili pečene dijelove od ruba i povukli ih prema sredini tave.
  5. Nakon otprilike 30 sekundi, prestanite koristiti lopaticu, nježno rotirajte tavu, tako da se sirovi dio jaja na vrhu počne stvrdnjavati.
  6. Podignite ručku i dozvolite da se jaja pomaknu do ruba tave, jaja će biti mekana, ali pečena na djelu najbližem vama.
  7. Počnite presavijati smjesu s jajima prema sebi, kao kad rolate tepih, dok ne dođete do mokre sredine, zatim preko toga prebacite pečeni dio, preokrenite omlet na tanjur i poslužite toplo.

Savršen omlet treba biti gladak i blijedo žute boje, a oblik kao lopta za ragbi.

Sastojci

  • 3 velika jaja
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 kocka maslaca
  • Sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve