Kisela repa
Recept iz: Primož Dolničar
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio. Kuha i piše kulinarski blog.
Sastojci
- 1.7 kg repe; morate izvagati repu
- 35 g soli; odnosno 20 g po kilogramu repe, prema omjeru od 2%.
- sjemenke crnog papra
- lovorov list
Priprema
- Očistite repu.
- Ogulite repu.
- Naribajte repu.
- Pripremite lonac.
- Stavite repu u lonac.
- U lonac stavite malo sjemenki crnog papra.
- Sve posolite.
- Dodajte lovorov list.
- Sve dobro promiješajte.
- Pritisnite repu; možete stisnuti u šaku i pritisnuti repu. Vidjet ćete da repa odmah počinje ispuštati tekućinu.
- Pokrijte je sterilnom gazom.
- Ako imate dasku za rezanje koja savršeno pristaje u lonac, pokrijte je njome kako biste opteretili repu.
- Odložite na tamno mjesto na tri tjedna.
- Skinite poklopac, maknite gazu i pogledajte koliko je tekućine pustila repa.
- Napunite staklenke repom.
- Napunite ih tekućinom, odozgo stavite zaštitnu mrežicu i čvrsto zatvorite, a zatim stavite u hladnu i tamnu smočnicu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu