Kinsale rolada od jastoga

Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • Za aioli:
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1/2 žličice Dijon senfa
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 600 ml biljnog ulja
  • Sok od ½ limuna, po ukusu
  • Morska sol
  • Za nadjev:
  • ½ krastavca, sitno nasjeckanog i očišćenog od sjemenki
  • 1 štapić sitno nasjeckanog celera
  • 4 mlada luka, sitno narezana
  • 500 g mesa jastoga, kuhanog i grubo usitnjenog
  • Poslužiti s:
  • 4 brioche peciva, prepolovljena i tostirana
  • Šačica sitno nasjeckanog vlasca
  • Cvjetovi vlasca

Priprema

  • 1. U čistoj staklenoj zdjeli miješati žumanjke, bijeli vinski ocat, Dijon senf i sitno nasjeckani češnjak dok se ne sjedine. Biljno ulje dolijevati u gornju smjesu u tankom ravnomjernom mlazu snažno miješajući dok se ne formira zgusnuta majoneza. Začiniti po ukusu solju i limunovim sokom. Prebaciti u bocu s nastavkom za istiskivanje.
  • 2. Stavite sastojke za punjenje rolica u zdjelu i začinite s malo majoneze dok se potpuno ne prekriju. Odložite na stranu.
  • 3. Sastavite rolice stavljanjem pripremljene mješavine krastavaca i jastoga u tostirane brioche peciva, dodajte mrvice aiolija potom ukrasite vlascem i cvjetovima vlasca.

Povezani recepti

Vidi sve