Kinsale rolada od jastoga

Kinsale rolada od jastoga

Opis

METODA

  1. U čistoj staklenoj zdjeli miješati žumanjke, bijeli vinski ocat, Dijon senf i sitno nasjeckani češnjak dok se ne sjedine. Biljno ulje dolijevati u gornju smjesu u tankom ravnomjernom mlazu snažno miješajući dok se ne formira zgusnuta majoneza. Začiniti po ukusu solju i limunovim sokom. Prebaciti u bocu s nastavkom za istiskivanje.
  2. Stavite sastojke za punjenje rolica u zdjelu i začinite s malo majoneze dok se potpuno ne prekriju. Odložite na stranu.
  3. Sastavite rolice stavljanjem pripremljene mješavine krastavaca i jastoga u tostirane brioche peciva, dodajte mrvice aiolija potom ukrasite vlascem i cvjetovima vlasca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sastojci

SASTOJCI

Za aioli:

  • 2 žumanjka
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1/2 žličice Dijon senfa
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 600 ml biljnog ulja
  • Sok od ½ limuna, po ukusu
  • Morska sol

 

Za nadjev:

  • ½ krastavca, sitno nasjeckanog i očišćenog od sjemenki
  • 1 štapić sitno nasjeckanog celera
  • 4 mlada luka, sitno narezana
  • 500 g mesa jastoga, kuhanog i grubo usitnjenog

 

Poslužiti s:

  • 4 brioche peciva, prepolovljena i tostirana
  • Šačica sitno nasjeckanog vlasca
  • Cvjetovi vlasca

Povezani recepti