Kinsale rolada od jastoga
Recept iz: Donal Skehan
METODA
- U čistoj staklenoj zdjeli miješati žumanjke, bijeli vinski ocat, Dijon senf i sitno nasjeckani češnjak dok se ne sjedine. Biljno ulje dolijevati u gornju smjesu u tankom ravnomjernom mlazu snažno miješajući dok se ne formira zgusnuta majoneza. Začiniti po ukusu solju i limunovim sokom. Prebaciti u bocu s nastavkom za istiskivanje.
- Stavite sastojke za punjenje rolica u zdjelu i začinite s malo majoneze dok se potpuno ne prekriju. Odložite na stranu.
- Sastavite rolice stavljanjem pripremljene mješavine krastavaca i jastoga u tostirane brioche peciva, dodajte mrvice aiolija potom ukrasite vlascem i cvjetovima vlasca.
Sastojci
- SASTOJCI
- Za aioli:
- 2 žumanjka
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1/2 žličice Dijon senfa
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 600 ml biljnog ulja
- Sok od ½ limuna, po ukusu
- Morska sol
- Za nadjev:
- ½ krastavca, sitno nasjeckanog i očišćenog od sjemenki
- 1 štapić sitno nasjeckanog celera
- 4 mlada luka, sitno narezana
- 500 g mesa jastoga, kuhanog i grubo usitnjenog
- Poslužiti s:
- 4 brioche peciva, prepolovljena i tostirana
- Šačica sitno nasjeckanog vlasca
- Cvjetovi vlasca
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Hrskava salata od lignji, sa choriza kobasicom i gvakamoleom
Recepti Donal Skehan
Začinjena janjetina sa salatom od bijelog graha i rajčica
Recepti Donal Skehan
Kuhane kozice "Dublin Bay"
Recepti Donal Skehan
"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Švedske cimet rolice
Recepti Donal Skehan
Purica
Recepti Donal Skehan
Polpete bucatini