Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 350 g crvenog kupusa (oko 1/3), sitno narezanog
  • 1/2 kineskog kupusa, narezanog
  • 1 velika mrkva (150 g), oguljena i narezana na tanke trake
  • 4 pileća batka, oguljena i bez kosti
  • 100 g tegla džema od slanine
  • 2 žličice ribljega umaka
  • 1 žličica sojina umaka s manje soli
  • 2 žličice rižina octa
  • 1 bird’s-eye chilli, sitno nasjeckan
  • Za preljev:
  • 2 žlice rižina octa
  • 1 žlica sojina umaka s manje soli
  • 1 1/2 žlica sezamova ulja

Priprema

  • 1. Stavite narezane kupuse i mrkvu u zdjelu za salatu. Pomiješajte sve sastojke za preljev u maloj zdjeli, prelijte po salati i pomiješajte zajedno. Odložite, da omekša i natopi se.
  • 2. Zagrijte ulje u tavi. Začinite pile i pržite ga 3–4 minute na srednjoj vatri na svakoj strani. Odložite ga da odmori.
  • 3. Za to vrijeme u malom loncu zagrijte džem od slanine, riblji i sojin umak, ocat od riže i chili.
  • 4. Narežite piletinu i dodajte salati s toplim džemom od slanine. Pomiješajte prije posluživanja.

Povezani recepti

Vidi sve