Kineska salata od pilećih komada s XO umakom od slanine
Recept iz: Donal Skehan
Stavite narezane kupuse i mrkvu u zdjelu za salatu. Pomiješajte sve sastojke za preljev u maloj zdjeli, prelijte po salati i pomiješajte zajedno. Odložite, da omekša i natopi se.
Zagrijte ulje u tavi. Začinite pile i pržite ga 3–4 minute na srednjoj vatri na svakoj strani. Odložite ga da odmori.
Za to vrijeme u malom loncu zagrijte džem od slanine, riblji i sojin umak, ocat od riže i chili.
Narežite piletinu i dodajte salati s toplim džemom od slanine. Pomiješajte prije posluživanja.
Sastojci
- 350 g crvenog kupusa (oko 1/3), sitno narezanog
- 1/2 kineskog kupusa, narezanog
- 1 velika mrkva (150 g), oguljena i narezana na tanke trake
- 4 pileća batka, oguljena i bez kosti
- 100 g tegla džema od slanine
- 2 žličice ribljega umaka
- 1 žličica sojina umaka s manje soli
- 2 žličice rižina octa
- 1 bird’s-eye chilli, sitno nasjeckan
- Za preljev:
- 2 žlice rižina octa
- 1 žlica sojina umaka s manje soli
- 1 1/2 žlica sezamova ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom