„Kickstarter“ čili-pasta

Sa svojom odvažnom kombinacijom čili-papričica, češnjaka i đumbira, ova ljuta mješavina napravit će razliku u svakom gulašu, umaku ili prženom jelu. Može se raditi od svježih ili zamrznutih čili-papričica, no čili-papričice mogu biti više ili manje paprene te stoga prvo malo kušajte, a zatim prilagodite količinu po želji. 

U multipraktiku ili u mužaru pomiješajte pire od čili-papričica, češnjaka, đumbira i ulja kako biste dobili pastu. Na srednjoj temperaturi zagrijte tavu za prženje teškog dna ili lonac. Dodajte čili-pastu i koricu limuna ili limete te kuhajte uz povremeno miješanje dok se ne počne otpuštati aromatičan miris (oko 5 minuta).

 

Dodajte vodu i šećer te kuhajte dok se ne počne lijepiti i poprimi teksturu paste, a ulje se podigne na površinu (oko 10 minuta). Maknite s vatre i umiješajte sojin umak, sol i papar. Pustite da se ohladi. Ako ne kanite upotrijebiti sve odjednom, pohranite u staklenci u hladnjaku do dva mjeseca. 

Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

  • Čili-pasta8 svježih ili zaleđenih dugačkih crvenih papričica grubo sjeckanih 8 češanja češnjaka oguljenih ½ šalice grubo sjeckanog svježeg đumbira ¼ šalice neutralnog ulja fino naribana korica 2 limuna ili limete ½ šalice vode 2 velike žlice šećera 2 žličice sojina umaka ½ žličice soli mljeveni crni papar po želji

Priprema