Kibbeh
1.Namočite brašno od bulgura na 1 sat tako da ga prelijete mlakom vodom.
2.Nakon toga vremena, dobro ocijedite i stavite u posudu.
3.Dodajte naribani luk, 200 g mljevenog mesa, žličicu kumina, sol, papar i nekoliko grančica nasjeckane metvice.
4.Dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Po potrebi dolijevajte vodu. Stavite u hladnjak.
5.U međuvremenu napravite nadjev. U tavi popirjajte nasjeckani luk.
6.U manjoj tavi popržite 3 žlice pinjola.
7.Kad luk postane staklast, dodajte zgnječeni češanj češnjaka, promiješajte, dodajte 150 g mljevene govedine, posolite, popaprite, dodajte žličicu cimeta i žličicu muškatnog oraščića. 
8.Nasjeckajte pinjole na dasci i dodajte poprženom mesu.
9.U drugu tavu stavite ulje da se ugrije i oblikujte kibbehe.
10.Uzmite malo mesa i bulgura i oblikujte okruglicu.
11.U sredini napravite jamicu i napunite je žličicom pripremljenog mesa.
12.Zatvorite je.
13.Kad svi kibbehi budu gotovi, a ulje vrelo, pecite ih po tri kako bi dobili lijepu boju.
14.U međuvremenu pripremite brzi umak.
15.Dodajte 2 grčka jogurta, limunov sok, nasjeckani korijandar i metvicu i promiješajte.
16.Kad sve bude gotovo, vrijeme je za gozbu!  

Sastojci

  • Kibbeh200 g mljevene govedine 200 g brašna od bulgura manji luk svježa metvica sol papar žličica kumina maslinovo ulje manji luk Češnjak 150 g govedine 2-3 žličice pinjola 1 žličica cimeta 1 žličica muškatnog oraščića Ulje za pečenje grčki jogurt svježi korijandar svježa metvica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve