Opis
1.Namočite brašno od bulgura na 1 sat tako da ga prelijete mlakom vodom.
2.Nakon toga vremena, dobro ocijedite i stavite u posudu.
3.Dodajte naribani luk, 200 g mljevenog mesa, žličicu kumina, sol, papar i nekoliko grančica nasjeckane metvice.
4.Dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Po potrebi dolijevajte vodu. Stavite u hladnjak.
5.U međuvremenu napravite nadjev. U tavi popirjajte nasjeckani luk.
6.U manjoj tavi popržite 3 žlice pinjola.
7.Kad luk postane staklast, dodajte zgnječeni češanj češnjaka, promiješajte, dodajte 150 g mljevene govedine, posolite, popaprite, dodajte žličicu cimeta i žličicu muškatnog oraščića.
8.Nasjeckajte pinjole na dasci i dodajte poprženom mesu.
9.U drugu tavu stavite ulje da se ugrije i oblikujte kibbehe.
10.Uzmite malo mesa i bulgura i oblikujte okruglicu.
11.U sredini napravite jamicu i napunite je žličicom pripremljenog mesa.
12.Zatvorite je.
13.Kad svi kibbehi budu gotovi, a ulje vrelo, pecite ih po tri kako bi dobili lijepu boju.
14.U međuvremenu pripremite brzi umak.
15.Dodajte 2 grčka jogurta, limunov sok, nasjeckani korijandar i metvicu i promiješajte.
16.Kad sve bude gotovo, vrijeme je za gozbu!
Sastojci
Kibbeh
- 200 g mljevene govedine
- 200 g brašna od bulgura
- manji luk
- svježa metvica
- sol
- papar
- žličica kumina
- maslinovo ulje
- manji luk
- Češnjak
- 150 g govedine
- 2-3 žličice pinjola
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
- Ulje za pečenje
- grčki jogurt
- svježi korijandar
- svježa metvica