Keksi s maslacem
Sastojci
- 400 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 1 šalica finog šećera
- 1 žumanjak
- 2 velike žlice vrhnja kiselog vrhnja ili crème fraîchea
- 3½ šalice brašna
Priprema
- 1. Umutite maslac dok ne postane kremast, zatim dodajte šećer i tucite dok se sve ne poveže – ne mora se rastopiti. Umutite žumanjak i vrhnje, kiselo vrhnje ili crème fraîche dok se sve ne poveže. Umiješajte brašno dok se sve ne poveže ravnomjerno i nema grudica – ali pazite da ne pretjerate s miješanjem.
- 2. Podijelite tijesto napola te zarolajte pomoću papira za pečenje kako biste dobili dva dugačka tuljca, svaki dimenzija 20 cm x 5 cm.
- 3. Držite na hladnom (najmanje 30 minuta), čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču do pečenja.
- Savjet
- Za brzi desert ili specijalno popodne uz čaj, između dva keksa umetnite rezane jagode i tučeno vrhnje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri