Keksi s maslacem
Ovo je veliki recept, ali teško je prepoloviti žumanjak! Tijesto možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana, a možete ga i zamrznuti u obliku tuljca ili narezanog tako da možete ispeći turu u zadnji čas.
Umutite maslac dok ne postane
kremast, zatim dodajte šećer i tucite dok se sve ne poveže – ne mora se
rastopiti. Umutite žumanjak i vrhnje, kiselo vrhnje ili crème fraîche dok se
sve ne poveže. Umiješajte brašno dok se sve ne poveže ravnomjerno i nema
grudica – ali pazite da ne pretjerate s miješanjem. Podijelite tijesto napola
te zarolajte pomoću papira za pečenje kako biste dobili dva dugačka tuljca,
svaki dimenzija 20 cm x 5 cm. Držite na hladnom (najmanje 30 minuta), čuvajte u
hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču do pečenja.
Savjeti
Za brzi desert ili specijalno popodne uz čaj, između dva keksa umetnite rezane jagode i tučeno vrhnje.
Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com
Sastojci
- Keksi400 g maslaca na sobnoj temperaturi 1 šalica finog šećera 1 žumanjak 2 velike žlice vrhnja kiselog vrhnja ili crème fraîchea 3½ šalice brašna