Keksi s maslacem

Sastojci

  • 400 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 šalica finog šećera
  • 1 žumanjak
  • 2 velike žlice vrhnja kiselog vrhnja ili crème fraîchea
  • 3½ šalice brašna

Priprema

  • 1. Umutite maslac dok ne postane kremast, zatim dodajte šećer i tucite dok se sve ne poveže – ne mora se rastopiti. Umutite žumanjak i vrhnje, kiselo vrhnje ili crème fraîche dok se sve ne poveže. Umiješajte brašno dok se sve ne poveže ravnomjerno i nema grudica – ali pazite da ne pretjerate s miješanjem.
  • 2. Podijelite tijesto napola te zarolajte pomoću papira za pečenje kako biste dobili dva dugačka tuljca, svaki dimenzija 20 cm x 5 cm.
  • 3. Držite na hladnom (najmanje 30 minuta), čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču do pečenja.
  • Savjet
  • Za brzi desert ili specijalno popodne uz čaj, između dva keksa umetnite rezane jagode i tučeno vrhnje.

Povezani recepti

Vidi sve