Keksi s maslacem

Keksi s maslacem

Opis

Ovo je veliki recept, ali teško je prepoloviti žumanjak! Tijesto možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana, a možete ga i zamrznuti u obliku tuljca ili narezanog tako da možete ispeći turu u zadnji čas. 


Umutite maslac dok ne postane kremast, zatim dodajte šećer i tucite dok se sve ne poveže – ne mora se rastopiti. Umutite žumanjak i vrhnje, kiselo vrhnje ili crème fraîche dok se sve ne poveže. Umiješajte brašno dok se sve ne poveže ravnomjerno i nema grudica – ali pazite da ne pretjerate s miješanjem. Podijelite tijesto napola te zarolajte pomoću papira za pečenje kako biste dobili dva dugačka tuljca, svaki dimenzija 20 cm x 5 cm. Držite na hladnom (najmanje 30 minuta), čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču do pečenja.

 

Savjeti

Za brzi desert ili specijalno popodne uz čaj, između dva keksa umetnite rezane jagode i tučeno vrhnje. 


Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

Keksi

  • 400 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 šalica finog šećera
  • 1 žumanjak
  • 2 velike žlice vrhnja
  • kiselog vrhnja ili crème fraîchea
  • 3½ šalice brašna