Keksi od tamne čokolade

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 360 g brašna
  • 200 g šećera
  • 170 g svijetlog smeđeg šećera
  • 200 g maslaca s dodatkom soli
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 puna žličica praška za pecivo
  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g prženih pistacija

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 170 ºC.
  • 2. U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
  • 3. U drugoj zdjeli miksajte maslac s bijelim i smeđim šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
  • 4. Dodajte jaje i žumanjak pa umiješajte i brašno.
  • 5. Narežite čokoladu i pistacije na krupne komadiće i umiješajte u smjesu. Stavite u hladnjak na jedan sat.
  • 6. Razvaljajte tijesto i oblikujte loptice. Možete ih zamrznuti.
  • 7. Kekse stavite peći direktno iz zamrzivača na 170 ºC 15 minuta, a ako ih pečete nakon što su odstajali u hladnjaku, onda 10 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve