Stavite maslac, šećer i med u zagrijanu tavu na srednju vatru i miješajte tako da sastojci ne zagore. Dodajte viski i miješajte dok se maslac topi i dok se sastojci ne sljube. Maknite s vatre i umiješajte kukuruzne pahuljice i pistacije sve dok nisu ravnomjerno prekrivene sirupom.

Žlicom smjesu izvadite u pripremljenu posudu za pečenje. Ulijte u pripremljeni pladanj približne veličine 11cm x 7cm te utapkajte smjesu tako da gusto pokrije odabrani pladanj. Pecite na 150*C oko 15 minuta. Kad izvadite iz pećnice, ostavite da se hladi u pladnju prije nego što narežete na komade veličine zalogaja.

Umočite kraj svakog komada u otopljenu čokoladu, a zatim u jedan od odabranih ukrasa te ostavite sa strane ok se čokolada ne stisne prije posluživanja.

Sastojci

  • 100g maslaca
  • 32 g šećera
  • 3 žlice meda
  • 15ml viskija
  • 512 g kukuruznih pahuljica
  • 32 g sjeckanih pistacija
  • 100g otopljene tamne čokolade za posluživanje
  • 100g otopljene bijele čokolade za posluživanje
  • 100g mrvica za ukrašavanje
  • 100g sušenih malina za ukrašavanje
  • 100g jestivih ružinih latica za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve