Nigella Lawson rođena je 6. siječnja 1960. godine u Londonu. Nakon fakulteta radila je kao književni kritičar te kritičar restorana da bi kasnije postala zamjenica urednika The Sunday Timesa. Radila je i kao novinar freelancer, pišući za brojne novine i časopise. 1998. izdala je svoju prvu kuharicu - "Kako jesti", koja je ubrzo postala best seller, a godinu nakon krenula i njezina prva televizijska serija - "Nigella Bites". Od tada je izdala još 10 knjiga o kulinarstvu i postala prepoznatljiva TV ličnost.

Sastojci

  • 150 g običnog brašna
  • 75 g Parmezana (ili sličnog vegetarijanskog tvrdog sira), ribanog
  • 100 g maslaca, mekog
  • 1 žutanjak

Priprema

  • 1. Sve sastojke promiješajte zajedno - koristeći zdjelu i žlicu, električni mikser ili procesor za hranu, po želji - dok se zlatno tijesto ne počne formirati u kuglu.
  • 2. Istresite na površinu i mijesite otprilike 30 sekundi dok ne postane glatko, zatim prepolovite na dva dijela.
  • 3. Uzmite prvu polovicu i rukama rolajte u oblik valjka, koliko je to moguće bez puno zamaranja oko pravilnosti, promjera 3 cm. Krajevi neka budu ravni kao na kovanici. Sada zamotajte u prozirnu foliju, zavrnite foliju na krajevima, kao bombon i stavite u hladnjak, zatim to isto napravite s drugim dijelom tijesta.
  • 4. Zagrijte pećnicu na 180 C, dok se tijesto hladi u hladnjaku 45 minuta, dovoljno vrijeme da ga možete bez problema rezati na ploške; ciljate na ploške debljine 1 cm, kao debele kovanice ili slično.
  • 5. Slažite na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili masni papir i stavite u pećnicu na 15-20 minuta, dok se po rubovima ne pojavi nježno zlatna boja.
  • 6. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi (ako možete) prije posluživanja.
  • Savjet za recept
  • Oni se mogu napraviti do kraja trećeg koraka i ostaviti u hladnjaku do 3 dana ili zamrznuti, omotani u dvostruki sloj prozirne folije, do tri mjeseca (preko noći odlediti u hladnjaku). Nakon toga ih možete pripremati po naputku iz recepta.

Povezani recepti

Vidi sve