Sve sastojke promiješajte zajedno - koristeći zdjelu i žlicu, električni mikser ili procesor za hranu, po želji - dok se zlatno tijesto ne počne formirati u kuglu.

Istresite na površinu i mijesite otprilike 30 sekundi dok ne postane glatko, zatim prepolovite na dva dijela.

Uzmite prvu polovicu i rukama rolajte u oblik valjka, koliko je to moguće bez puno zamaranja oko pravilnosti, promjera 3 cm. Krajevi neka budu ravni kao na kovanici. Sada zamotajte u prozirnu foliju, zavrnite foliju na krajevima, kao bombon i stavite u hladnjak, zatim to isto napravite s drugim dijelom tijesta.

Zagrijte pećnicu na 180 C, dok se tijesto hladi u hladnjaku 45 minuta, dovoljno vrijeme da ga možete bez problema rezati na ploške; ciljate na ploške debljine 1 cm, kao debele kovanice ili slično.

Slažite na lim za pečenje na koji ste prethodno stavili masni papir i stavite u pećnicu na 15-20 minuta, dok se po rubovima ne pojavi nježno zlatna boja.

Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi (ako možete) prije posluživanja.

Savjet za recept

Oni se mogu napraviti do kraja trećeg koraka i ostaviti u hladnjaku do 3 dana ili zamrznuti, omotani u dvostruki sloj prozirne folije, do tri mjeseca (preko noći odlediti u hladnjaku). Nakon toga ih možete pripremati po naputku iz recepta.

 

Sastojci

  • 150 g običnog brašna
  • 75 g Parmezana (ili sličnog vegetarijanskog tvrdog sira), ribanog
  • 100 g maslaca, mekog
  • 1 žutanjak

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve