Keksi cantuccini
Recept iz: Michela Chiappa
Zagrijte pećnicu na 180 ⁰C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.
Namastite plitki kalup za kolače promjera 28 cm s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.
Na srednje jakoj vatri otopite maslac u manjoj posudi, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, bademe, šećer, sol i prašak za pecivo.
Dodajte jaja, konjak, ekstrakt vanilije i narančinu koricu.
Miješajte da se svi sastojci spoje.
Dodajte ohlađeni maslac u smjesu i miješajte dok se ne počne formirati tijesto – bit će prilično mrvljivo.
Dlanovima utisnite tijesto na dno kalupa za pečenje, razvucite do rubova. Trebalo bi prekriti cijelo dno posude do visine 3 cm.
Pecite u pećnici 25 minuta dok se lagano ne digne i dobije zlatnu boju. Izvadite li kekse sada, bit će mekši. Želite li hrskavije kekse, ostavite ih da se peku još 10 minuta.
Izvadite iz pećnice i iskrenite na rešetku da se ohlade.
Narežite na veće štapiće i pospite šećerom u prahu.Sastojci
- Sastojci150 g nesoljenog maslaca 225 g grubo sjeckanih badema 225 g sitnog kristalnog šećera 1 žličica konjaka 1 žličica ekstrakta vanilije korica manje naranče (opcija šećer u prahu za posipanjeOsnovne namirnice225 g običnog brašna 1 žličica praška za pecivo 2 srednje velika jaja prstohvat soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini