Keksi cantuccini

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

Sastojci

  • 150 g nesoljenog maslaca
  • 225 g grubo sjeckanih badema
  • 225 g sitnog kristalnog šećera
  • 1 žličica konjaka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • korica manje naranče
  • 225 g običnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 srednje velika jaja
  • prstohvat soli

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 ⁰C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.
  • 2. Namastite plitki kalup za kolače promjera 28 cm s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.
  • 3. Na srednje jakoj vatri otopite maslac u manjoj posudi, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
  • 4. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, bademe, šećer, sol i prašak za pecivo.
  • 5. Dodajte jaja, konjak, ekstrakt vanilije i narančinu koricu.
  • 6. Miješajte da se svi sastojci spoje.
  • 7. Dodajte ohlađeni maslac u smjesu i miješajte dok se ne počne formirati tijesto – bit će prilično mrvljivo.
  • 8. Dlanovima utisnite tijesto na dno kalupa za pečenje, razvucite do rubova. Trebalo bi prekriti cijelo dno posude do visine 3 cm.
  • 9. Pecite u pećnici 25 minuta dok se lagano ne digne i dobije zlatnu boju. Izvadite li kekse sada, bit će mekši. Želite li hrskavije kekse, ostavite ih da se peku još 10 minuta.
  • 10. Izvadite iz pećnice i iskrenite na rešetku da se ohlade.
  • 11. Narežite na veće štapiće i pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve