Keksi cantuccini

Keksi cantuccini

Opis

Zagrijte pećnicu na 180 ⁰C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.

Namastite plitki kalup za kolače promjera 28 cm s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.

Na srednje jakoj vatri otopite maslac u manjoj posudi, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, bademe, šećer, sol i prašak za pecivo.

Dodajte jaja, konjak, ekstrakt vanilije i narančinu koricu.

Miješajte da se svi sastojci spoje.

Dodajte ohlađeni maslac u smjesu i miješajte dok se ne počne formirati tijesto – bit će prilično mrvljivo.

Dlanovima utisnite tijesto na dno kalupa za pečenje, razvucite do rubova. Trebalo bi prekriti cijelo dno posude do visine 3 cm.

Pecite u pećnici 25 minuta dok se lagano ne digne i dobije zlatnu boju. Izvadite li kekse sada, bit će mekši. Želite li hrskavije kekse, ostavite ih da se peku još 10 minuta.

Izvadite iz pećnice i iskrenite na rešetku da se ohlade.

Narežite na veće štapiće i pospite šećerom u prahu.

Sastojci

Sastojci

  • 150 g nesoljenog maslaca
  • 225 g grubo sjeckanih badema
  • 225 g sitnog kristalnog šećera
  • 1 žličica konjaka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • korica manje naranče (opcija
  • šećer u prahu za posipanje

Osnovne namirnice

  • 225 g običnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 srednje velika jaja
  • prstohvat soli

Povezani recepti