Zagrijati pećnicu na 180°C.

Začiniti ribu solju; razdvajati kataifi prstima da se opusti. Preliti s 4 žlice maslaca. Promiješati rukama da se maslac ravnomjerno rasporedi. Podijeliti tijesto na 4 jednake hrpice i razvući ih u izduženi pravokutni oblik. Čvrsto umotati ribu u kataifi.

Zagrijati malo maslaca u tavi i ispržiti ribu omotanu kataifijem do zlatnosmeđe boje.

Staviti na pladanj i s njim u pećnicu na 8—10 minuta.

Za kremasti umak, miješati sojin umak, vrhnje i sezam u loncu dok ne proključa i sve postane gusto i zamiriše. Na kraju dodati sok pola limete.

Hrskavu ribu staviti na vrh uvenulog zelenila i potom nanijeti nešto umaka oko ribe, ali ne na nju – tako da ostane hrskava. Sve posipati sjemenkama crnog sezama i servirati.

Sastojci

  • 4×150 g bijele ribe po izboru
  • 150 g kataifi tijesta
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 80 ml laganog sojina umaka
  • ½ žlice sezamova ulja
  • ½ limete, sok
  • 1 svežanj blitve, uvele (ili bilo koje azijsko zelenje za serviranje)
  • crne sjemenke sezama, za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve