Kataifi uvijena bijela riba s umakom od soje
Recept iz: Justine Schofield
Zagrijati pećnicu na 180°C.
Začiniti ribu solju; razdvajati kataifi prstima da se opusti. Preliti s 4 žlice maslaca. Promiješati rukama da se maslac ravnomjerno rasporedi. Podijeliti tijesto na 4 jednake hrpice i razvući ih u izduženi pravokutni oblik. Čvrsto umotati ribu u kataifi.
Zagrijati malo maslaca u tavi i ispržiti ribu omotanu kataifijem do zlatnosmeđe boje.
Staviti na pladanj i s njim u pećnicu na 8—10 minuta.
Za kremasti umak, miješati sojin umak, vrhnje i sezam u loncu dok ne proključa i sve postane gusto i zamiriše. Na kraju dodati sok pola limete.
Hrskavu ribu staviti na vrh uvenulog zelenila i potom nanijeti nešto umaka oko ribe, ali ne na nju – tako da ostane hrskava. Sve posipati sjemenkama crnog sezama i servirati.
Sastojci
- 4×150 g bijele ribe po izboru
- 150 g kataifi tijesta
- 50 g rastopljenog maslaca
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 80 ml laganog sojina umaka
- ½ žlice sezamova ulja
- ½ limete, sok
- 1 svežanj blitve, uvele (ili bilo koje azijsko zelenje za serviranje)
- crne sjemenke sezama, za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja