Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.

Sastojci

  • 2 patlidžana
  • 1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 luk, tanko narezan na kriške
  • 2 zelene paprike, tanko narezane na kriške
  • 200 g mljevene govedine
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckanog
  • 1 žlica biber salçasi (turska pasta od paprike)
  • Prstohvat soli i crnog papra, po želji
  • Prstohvat mljevenog kumina
  • 2 rajčice, narezane na kockice
  • Šaka listića peršina, grubo nasjeckanih
  • Maslinovo ulje, za prženje
  • 2 dugačka zelena čilija

Priprema

  • Vrijeme čekanja: 30 minuta
  • Narežite patlidžane na široke trake i pustite da odstoje 30 minuta u slanoj vodi. Pećnicu zagrijte na 170°C.
  • Zagrijte maslinovo ulje u tavi na jakoj vatri. Stavite luk i papriku pa pržite dok ne omekšaju. Dodajte mljevenu govedinu pa nastavite pržiti, razdvajajući grudice od mesa drvenom kuhačom., dok se sva tekućina ne upije. Zatim dodajte češnjak, biber salçasi, sol, papar i kumin pa miješajte nekoliko minuta, ili dok ne otpusti mirise. Stavite i rajčice i pržite još pet minuta pa umiješajte peršin.
  • Izvadite patlidžane iz vode i tapkanjem ih lagano ocijedite. Možete ih vilicom izbušiti da višak vode izađe.
  • Zagrijte ulje za prženje u velikoj tavi ali pazite da ga ne stavite previše. Pržite patlidžane dok ne poprime zlatnu boju i omekšaju, pa ih ocijedite stavljanjem na papirnati ubrus nekoliko minuta, pa pričekajte da se ohlade.
  • Stavite ih u posudu za pečenje pa ih nožem prerežite na pola. Žlicom ih širom otvorite pa napunite otvore nadjevom. Stavite zeleni čili na svaki patlidžan i pecite 20 minuta. Poslužite toplo.

Povezani recepti

Vidi sve