Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Nakon treninga u Westminster KingswayuFakultet, Harriott nastavio je u Verreyev restoran u West Endu, gdje je stekao naukovanje i kasnije radio kao glavni kuhar. 

Sastojci

  • 2 litre vode
  • 500g osušenih crvenih pupoljaka Sorrela
  • 1 štapić cimeta
  • 3 klinčića
  • 50g svježeg đumbira, narezanog
  • 3 ploške narančine kore
  • Šećer za zaslađivanje
  • kocke leda
  • 3 dijela soka Sorrela
  • 2 dijela bijelog ruma
  • ½ dijela svježeg soka limete
  • Za ukras:
  • ploške svježe limete

Priprema

  • 1. Sve sastojke za marinadu stavite u veliki lonac iznad srednje jake vatre i zakuhajte. Smanjite vatru i krčkajte 4-5 minuta.
  • 2. Ugasite vatru i stavite poklopac, kako bi se pupoljci cvijeta natopili i ohladili. Najbolje je ostaviti preko noći.
  • 3. Skinite poklopac i procijedite kroz sitno sito.
  • 4. Kako biste napravili koktel, u posudu za miješanje koktela stavite kocke leda i ulijte procijeđeni sok Sorrela, zatim dodajte rum i sok limete, te dobro protresite.
  • 5. Ulijte u dvije čaše po svježem ledu i ukrasite s ploškama limete. Uživajte.

Povezani recepti

Vidi sve