Karipski Sorrel koktel
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Nakon treninga u Westminster KingswayuFakultet, Harriott nastavio je u Verreyev restoran u West Endu, gdje je stekao naukovanje i kasnije radio kao glavni kuhar.
Sastojci
- 2 litre vode
- 500g osušenih crvenih pupoljaka Sorrela
- 1 štapić cimeta
- 3 klinčića
- 50g svježeg đumbira, narezanog
- 3 ploške narančine kore
- Šećer za zaslađivanje
- kocke leda
- 3 dijela soka Sorrela
- 2 dijela bijelog ruma
- ½ dijela svježeg soka limete
- Za ukras:
- ploške svježe limete
Priprema
- 1. Sve sastojke za marinadu stavite u veliki lonac iznad srednje jake vatre i zakuhajte. Smanjite vatru i krčkajte 4-5 minuta.
- 2. Ugasite vatru i stavite poklopac, kako bi se pupoljci cvijeta natopili i ohladili. Najbolje je ostaviti preko noći.
- 3. Skinite poklopac i procijedite kroz sitno sito.
- 4. Kako biste napravili koktel, u posudu za miješanje koktela stavite kocke leda i ulijte procijeđeni sok Sorrela, zatim dodajte rum i sok limete, te dobro protresite.
- 5. Ulijte u dvije čaše po svježem ledu i ukrasite s ploškama limete. Uživajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Čašice s ledom, ciderom i konfetima od šljiva iz Willinge
Recepti Adam Liaw
Rafflesov singapurski koktel
Recepti Mark Moriarty
Koktel od račića
Recepti Adrian Richardson
Mojito
Recepti Pati Jinich
Kiseliš iz Oaxace
Recepti Adrian Richardson
Aviation
Recepti Adrian Richardson
Mračno i olujno
Recepti Ainsley Harriott
Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje