Opis

Sve sastojke za marinadu stavite u veliki lonac iznad srednje jake vatre i zakuhajte. Smanjite vatru i krčkajte 4-5 minuta. Ugasite vatru i stavite poklopac, kako bi se pupoljci cvijeta natopili i ohladili. Najbolje je ostaviti preko noći.

Skinite poklopac i procijedite kroz sitno sito.

Kako biste napravili koktel, u posudu za miješanje koktela stavite kocke leda i ulijte procijeđeni sok Sorrela, zatim dodajte rum i sok limete, te dobro protresite. Ulijte u dvije čaše po svježem ledu i ukrasite s ploškama limete. Uživajte. 

Sastojci

Za marinadu:

  • 2 litre vode
  • 500g osušenih crvenih pupoljaka Sorrela
  • 1 štapić cimeta
  • 3 klinčića
  • 50g svježeg đumbira, narezanog
  • 3 ploške narančine kore
  • Šećer za zaslađivanje

 

  • kocke leda
  • 3 dijela soka Sorrela
  • 2 dijela bijelog ruma
  • ½ dijela svježeg soka limete

Za ukras:

  • ploške svježe limete

Povezani recepti