Opis
Priprema:
Početi s pripremanjem rižine kaše. Kuhati rižu u vodi dok ne upije svu vodu. Dodati mlijeko i sol. Ostaviti da se krčka dok se kaša ne skuha, oko 30 do 40 minuta. Dodati malo maslaca.
Pripremiti tijesto i pite.
Pomiješati sastojke, zamijesiti i oblikovati tijesto u dugačku roladu. Podijeliti ih na manje komade, i valjkom oblikovati u tanke ovalne korice. Napuniti sredinu svake korice s 1,5 do 2 jušne žlice kaše. Presaviti rubove korice i utisnuti ih prstima. Peći pite u pećnici na 225 °C 15 do 20 minuta i umočiti ih u smjesu mlaćenice. Ostaviti ih da odstoje prije serviranja.
Sastojci
Punjenje od rižine kaše
- 3 dl vode
- 3 dl okrugle riže (punog zrna)
- 12.5 dl mlijeka
- 3 čajne žličice soli
- malo maslaca
- 3 dl vode
- 3 dl okrugle riže (punog zrna)
- 12.5 dl mlijeka
- 3 čajne žličice soli
- malo maslaca
Tijesto
- 3 dl vode
- 2–3 čajne žličice soli
- 1–1
- 5 dl pšeničnog brašna
- 4–5 dl rižinog brašna
Mješavina mlaćenice
- 1.5 dl punomasnog mlijeka
- 150 g maslaca