Karelijska pita

Karelijska pita

Opis

Priprema:

Početi s pripremanjem rižine kaše. Kuhati rižu u vodi dok ne upije svu vodu. Dodati mlijeko i sol. Ostaviti da se krčka dok se kaša ne skuha, oko 30 do 40 minuta. Dodati malo maslaca.

Pripremiti tijesto i pite.

Pomiješati sastojke, zamijesiti i oblikovati tijesto u dugačku roladu. Podijeliti ih na manje komade, i valjkom oblikovati u tanke ovalne korice. Napuniti sredinu svake korice s 1,5 do 2 jušne žlice kaše. Presaviti rubove korice i utisnuti ih prstima. Peći pite u pećnici na 225 °C 15 do 20 minuta i umočiti ih u smjesu mlaćenice. Ostaviti ih da odstoje prije serviranja.  

Sastojci

Punjenje od rižine kaše

  • 3 dl vode
  • 3 dl okrugle riže (punog zrna)
  • 12.5 dl mlijeka
  • 3 čajne žličice soli
  • malo maslaca
  • 3 dl vode
  • 3 dl okrugle riže (punog zrna)
  • 12.5 dl mlijeka
  • 3 čajne žličice soli
  • malo maslaca

Tijesto

  • 3 dl vode
  • 2–3 čajne žličice soli
  • 1–1
  • 5 dl pšeničnog brašna
  • 4–5 dl rižinog brašna

Mješavina mlaćenice

  • 1.5 dl punomasnog mlijeka
  • 150 g maslaca

Povezani recepti