Karamelizirani ananas
Izmjerite šećere i stavite ih na tavu da se karameliziraju na umjerenoj temperaturi. Zatim izrežite ananas na kocke srednje veličine, možete pripremiti i druge sirovine na stol da budu spremne. Kad se šećer otopio i počeo karamelizirati, možete dodati kocke ananasa i maslac. Tavu morate pomicati oprezno da se maslac u šećeru ravnomjerno otopi. Kad se maslac ravnomjerno pomiješao sa šećerom, možete početi oprezno okretati ananas u šećeru da postignete ravnomjerno karameliziranu površinu. Na kraju dodajte još sok od limuna, zvjezdasti anis i štapić vanilije. Nastavite s karamelizacijom dok ananas ne bude lijepo smeđ i iznutra mekan. Poslužite toplo.

Sastojci

  • 1 ananas 1 dl finoga granuliranog šećera 1 dl šećera od šećerne trske 50 g neslanog maslaca sok od jednog limuna 2 kom zvjezdastog anisa 1 štapić vanilije

Priprema