Karamelizirane palačinke s bananama

Sastojci

  • 200 g običnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat morske soli
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • 220 ml mlijeka
  • 2 velika jaja
  • malo maslaca
  • otopljenog
  • 50 g tostiranih lješnjaka
  • grubo nasjeckanih
  • 75 g maslaca plus kockica
  • 100 g zlatnog sirupa
  • 8 minibanana
  • prepolovljenih po duljini
  • 1 velika žlica sitnijeg šećera

Priprema

  • Kako biste napravili tijesto za palačinke, u veliku posudu za miješanje stavite sve suhe sastojke.
  •     Izmjerite mlijeko u vrču i dodajte jaja. Lagano umutite da se poveže, zatim tekuću smjesu dodajte u suhe sastojke i miješajte dok se ne poveže i dok ne dobijete gusto tijesto. Ostavite da odleži u hladnjaku.
  •     Za banane: u mali lonac stavite maslac i zlatni sirup te pustite da uzavre. Smanjite temperaturu i pustite da smjesa lagano vrije oko tri minute dok se umak zgusne. Maknite lonac s vatre.
  •     Obložite banane s malo šećera te otopite kockicu maslaca u velikoj tavi za prženje na srednjoj temperaturi.
  •     Dodajte kriške banana i pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Prelijte umakom od maslaca i zlatnog sirupa te nježno promiješajte da se poveže. Odložite sa strane.
  •     Kako biste ispekli palačinke, toplu tavu za prženje premažite s malo otopljenog maslaca i ulijte malu zaimaču tijesta. Palačinke bi trebale biti široke 10 cm.
  •     Pustite da se peku dok se ne počnu javljati mjehurići i krajevi se lagano posuše. Zatim okrenite i pecite još oko minutu dok tijesto ne porumeni.
  •     Odmah poslužite na toplim tanjurima s karameliziranim bananama i umakom. Pospite tostiranim lješnjacima.

Povezani recepti

Vidi sve