Karamelizirane palačinke s bananama
Kako biste napravili tijesto za palačinke, u veliku posudu za miješanje stavite sve suhe sastojke.
Izmjerite mlijeko u vrču i dodajte jaja. Lagano umutite da se poveže, zatim tekuću smjesu dodajte u suhe sastojke i miješajte dok se ne poveže i dok ne dobijete gusto tijesto. Ostavite da odleži u hladnjaku.
Za banane: u mali lonac stavite maslac i zlatni sirup te pustite da uzavre. Smanjite temperaturu i pustite da smjesa lagano vrije oko tri minute dok se umak zgusne. Maknite lonac s vatre.
Obložite banane s malo šećera te otopite kockicu maslaca u velikoj tavi za prženje na srednjoj temperaturi.
Dodajte kriške banana i pržite ih sa svih strana dok ne porumene. Prelijte umakom od maslaca i zlatnog sirupa te nježno promiješajte da se poveže. Odložite sa strane.
Kako biste ispekli palačinke, toplu tavu za prženje premažite s malo otopljenog maslaca i ulijte malu zaimaču tijesta. Palačinke bi trebale biti široke 10 cm.
Pustite da se peku dok se ne počnu javljati mjehurići i krajevi se lagano posuše. Zatim okrenite i pecite još oko minutu dok tijesto ne porumeni.
Odmah poslužite na toplim tanjurima s karameliziranim bananama i umakom. Pospite tostiranim lješnjacima.
Sastojci
- Palačinke
- 200 g običnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat morske soli
- ½ žličice mljevenog cimeta
- 220 ml mlijeka
- 2 velika jaja
- malo maslaca
- otopljenog
- 50 g tostiranih lješnjaka
- grubo nasjeckanih
- Karamelizirane banane
- 75 g maslaca plus kockica
- 100 g zlatnog sirupa
- 8 minibanana
- prepolovljenih po duljini
- 1 velika žlica sitnijeg šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom