Opis
Za mesni nadjev:
zagrijati 3 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja u tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri. Dodati luk, mrkvu i celer, majčinu dušicu i lovorove listove i pržiti oko 6—8 minuta, uz povremeno miješanje dok se lagano ne zazlati i postane mekano. Začiniti solju i paprom.
Dodati svinjsko i teleće mljeveno meso. Drvenom žlicom rastresti meso i pržiti 10-12 minuta dok se meso ne skuha. Dodati vino i pržiti dok se vino ne upije u meso.
Kuhano meso malo ohladiti te mu primiješati jaja i sireve Scarmoza i parmezan.
Za umak od rajčica:
Na tavici zagrijati malo ulja, dodati luk i nekoliko minuta pržiti na srednje jakoj vatri dok ne dobije boju i omekša. Dodati konzerviranu rajčicu, bosiljak, začiniti solju i paprom te sve pustiti da lagano ključa 20-ak minuta.
Jelo dovršiti punjenjem svake cijevi kanelona mesnim nadjevom. Dno tepsije prekriti umakom od rajčice i položiti kanelone na pladanj. Kanelone prekriti preostalim umakom i sve pokriti folijom. Peći na 180°C oko 45 minuta ili dok ne omekša.
Servirati s ribanim parmezanom.
Sastojci
- 2 paketa po 200 g kanelona
- 4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 smeđi luk, sitno nasjeckati
- 1 mrkva, sitno nasjeckati
- 1 stručak celera, sitno nasjeckati
- ½ svežanj majčine dušice
- 3 lista lovora
- 300 g mljevene svinjetine
- 300 g mljevene teletine
- 125 ml crvenog vina
- 400 g sira Scamorza
- 3 jaja
- 200 g ribanog parmezana
Umak od rajčice
- 1 smeđi luk, usitnjen na kockice
- 2×400 g konzervirane rajčice Ardmona, nasjeckati
- ½ svežnja bosiljka
- morska sol
- papar