Opis

Za mesni nadjev:

zagrijati 3 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja u tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri. Dodati luk, mrkvu i celer, majčinu dušicu i lovorove listove i pržiti oko 6—8 minuta, uz povremeno miješanje dok se lagano ne zazlati i postane mekano. Začiniti solju i paprom.

Dodati svinjsko i teleće mljeveno meso. Drvenom žlicom rastresti meso i pržiti 10-12 minuta dok se meso ne skuha. Dodati vino i pržiti dok se vino ne upije u meso.

Kuhano meso malo ohladiti te mu primiješati jaja i sireve Scarmoza i parmezan.

Za umak od rajčica:

Na tavici zagrijati malo ulja, dodati luk i nekoliko minuta pržiti na srednje jakoj vatri dok ne dobije boju i omekša. Dodati konzerviranu rajčicu, bosiljak, začiniti solju i paprom te sve pustiti da lagano ključa 20-ak minuta.

Jelo dovršiti punjenjem svake cijevi kanelona mesnim nadjevom. Dno tepsije prekriti umakom od rajčice i položiti kanelone na pladanj. Kanelone prekriti preostalim umakom i sve pokriti folijom. Peći na 180°C oko 45 minuta ili dok ne omekša.

Servirati s ribanim parmezanom.

Sastojci

  • 2 paketa po 200 g kanelona
  • 4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 smeđi luk, sitno nasjeckati
  • 1 mrkva, sitno nasjeckati
  • 1 stručak celera, sitno nasjeckati
  • ½ svežanj majčine dušice
  • 3 lista lovora
  • 300 g mljevene svinjetine
  • 300 g mljevene teletine
  • 125 ml crvenog vina
  • 400 g sira Scamorza
  • 3 jaja
  • 200 g ribanog parmezana

Umak od rajčice

  • 1 smeđi luk, usitnjen na kockice
  • 2×400 g konzervirane rajčice Ardmona, nasjeckati
  • ½ svežnja bosiljka
  • morska sol
  • papar

Povezani recepti