Kaneloni s pirjanim mesom
Recept iz: Laura Cassai
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 2 paketa po 200 g kanelona
- 4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 smeđi luk, sitno nasjeckati
- 1 mrkva, sitno nasjeckati
- 1 stručak celera, sitno nasjeckati
- ½ svežanj majčine dušice
- 3 lista lovora
- 300 g mljevene svinjetine
- 300 g mljevene teletine
- 125 ml crvenog vina
- 400 g sira Scamorza
- 3 jaja
- 200 g ribanog parmezana
- Umak od rajčice
- 1 smeđi luk, usitnjen na kockice
- 2×400 g konzervirane rajčice Ardmona, nasjeckati
- ½ svežnja bosiljka
- morska sol
- papar
Priprema
- Za mesni nadjev:
- 1. zagrijati 3 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja u tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri. Dodati luk, mrkvu i celer, majčinu dušicu i lovorove listove i pržiti oko 6—8 minuta, uz povremeno miješanje dok se lagano ne zazlati i postane mekano. Začiniti solju i paprom.
- 2. Dodati svinjsko i teleće mljeveno meso. Drvenom žlicom rastresti meso i pržiti 10-12 minuta dok se meso ne skuha. Dodati vino i pržiti dok se vino ne upije u meso.
- 3. Kuhano meso malo ohladiti te mu primiješati jaja i sireve Scarmoza i parmezan.
- Za umak od rajčica:
- 1. Na tavici zagrijati malo ulja, dodati luk i nekoliko minuta pržiti na srednje jakoj vatri dok ne dobije boju i omekša. Dodati konzerviranu rajčicu, bosiljak, začiniti solju i paprom te sve pustiti da lagano ključa 20-ak minuta.
- 2. Jelo dovršiti punjenjem svake cijevi kanelona mesnim nadjevom. Dno tepsije prekriti umakom od rajčice i položiti kanelone na pladanj. Kanelone prekriti preostalim umakom i sve pokriti folijom. Peći na 180°C oko 45 minuta ili dok ne omekša.
- 3. Servirati s ribanim parmezanom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Špageti od kozica
Recepti Justine Schofield
Mee Kolok
Recepti Justine Schofield
Nasi dagang
Recepti Justine Schofield
Nasi lemak
Recepti Justine Schofield
Brza piletina s rižom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s malteškom kobasicom, svježim koromačem i sušenim rajčicama
Recepti Donal Skehan
Pileći satay s rižom i zelenjem
Recepti Donal Skehan
Pašta od pil pil kozica
Recepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica