Kad je imao samo 12 godina, James Martin se već mogao pohvaliti da je kuhao za britansku kraljicu

James je putovao po Francuskoj radeći u kuhinjama francuskih dvoraca.

Sastojci

  • 200g posoljenog maslaca, omekšalog
  • 1 engleska jabuka, sitno narezana
  • Mali svežanj peršina ravnog lista, nasjeckan
  • Mali svežanj kopra, nasjeckan
  • 100g lješnjaka, nasjeckanog
  • 50g krvavice, oguljene i narezane
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 12 Jakobovih kapica s ikrom
  • Za serviranje
  • 6 školjki Jakobove kapice
  • 300g alga, izborno
  • Hrskavi kruh, za servirati

Priprema

  • Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrn, spreman je za roštiljanje. Nema potrebe za rešetkom budući da će se kamenice peći direktno na ugljenu.
  • Stavite maslac, jabuke, kremu od lješnjaka i krvavice u posudu. Začinite i dobro promiješajte.
  • Stavite dvije kamenice u školjku zatim žlicom zagrabite šestinu mješavine maslaca te postavite na vrh kamenica.
  • Postavite kamenice izravno na ugljen te ih pecite 3 minute dok maslac ne proključa. Koristite dugačke hvataljke kako bi uklonili kamenice s ugljena.
  • Podijelite alge te ih postavite na 6 tanjura, stavite kamenicu na vrh. Poslužite s hrskavim kruhom kako bi umakali u umak.

Povezani recepti

Vidi sve