Kamenice na roštilju s krvavicom, jabukom i maslacem od lješnjaka
Recept iz: James Martin
- Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrn, spreman je za roštiljanje. Nema potrebe za rešetkom budući da će se kamenice peći direktno na ugljenu.
- Stavite maslac, jabuke, kremu od lješnjaka i krvavice u posudu. Začinite i dobro promiješajte.
- Stavite dvije kamenice u školjku zatim žlicom zagrabite šestinu mješavine maslaca te postavite na vrh kamenica.
- Postavite kamenice izravno na ugljen te ih pecite 3 minute dok maslac ne proključa. Koristite dugačke hvataljke kako bi uklonili kamenice s ugljena.
- Podijelite alge te ih postavite na 6 tanjura, stavite kamenicu na vrh. Poslužite s hrskavim kruhom kako bi umakali u umak.
Sastojci
- 200g posoljenog maslaca, omekšalog
- 1 engleska jabuka, sitno narezana
- Mali svežanj peršina ravnog lista, nasjeckan
- Mali svežanj kopra, nasjeckan
- 100g lješnjaka, nasjeckanog
- 50g krvavice, oguljene i narezane
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 12 Jakobovih kapica s ikrom
- Za serviranje
- 6 školjki Jakobove kapice
- 300g alga, izborno
- Hrskavi kruh, za servirati
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom