Kamenice na roštilju s krvavicom, jabukom i maslacem od lješnjaka
Recept iz: James Martin
Kad je imao samo 12 godina, James Martin se već mogao pohvaliti da je kuhao za britansku kraljicu
James je putovao po Francuskoj radeći u kuhinjama francuskih dvoraca.
Sastojci
- 200g posoljenog maslaca, omekšalog
- 1 engleska jabuka, sitno narezana
- Mali svežanj peršina ravnog lista, nasjeckan
- Mali svežanj kopra, nasjeckan
- 100g lješnjaka, nasjeckanog
- 50g krvavice, oguljene i narezane
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 12 Jakobovih kapica s ikrom
- Za serviranje
- 6 školjki Jakobove kapice
- 300g alga, izborno
- Hrskavi kruh, za servirati
Priprema
- Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrn, spreman je za roštiljanje. Nema potrebe za rešetkom budući da će se kamenice peći direktno na ugljenu.
- Stavite maslac, jabuke, kremu od lješnjaka i krvavice u posudu. Začinite i dobro promiješajte.
- Stavite dvije kamenice u školjku zatim žlicom zagrabite šestinu mješavine maslaca te postavite na vrh kamenica.
- Postavite kamenice izravno na ugljen te ih pecite 3 minute dok maslac ne proključa. Koristite dugačke hvataljke kako bi uklonili kamenice s ugljena.
- Podijelite alge te ih postavite na 6 tanjura, stavite kamenicu na vrh. Poslužite s hrskavim kruhom kako bi umakali u umak.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Dagnje na provansalski
Recepti Ainsley Harriott
Maryne špagete s dagnjama
Recepti Ainsley Harriott
Pikantne pržene kamenice s kiselim krastavcem s otoka Bruny
Recepti Luca Ciano
Špageti s vongolama i butargom
Recepti Adam Liaw
Kraljevski rak s crvenim maslacem i usoljenim žumanjcima
Recepti Tom Kerridge
Thermidor jastoga na roštilju
Recepti Donal Skehan
Kinsale rolada od jastoga
Recepti Adam Liaw
Smeđi rak u pivu s majonezom od smeđeg maslaca
Recepti Rachel Allen
Španjolske školjke
Recepti Mary Berry
Špageti s vongolama