Opis

  1. Zapalite roštilj. Kada je ugljen srebrn, spreman je za roštiljanje. Nema potrebe za rešetkom budući da će se kamenice peći direktno na ugljenu.
  2. Stavite maslac, jabuke, kremu od lješnjaka i krvavice u posudu. Začinite i dobro promiješajte.
  3. Stavite dvije kamenice u školjku zatim žlicom zagrabite šestinu mješavine maslaca te postavite na vrh kamenica.
  4. Postavite kamenice izravno na ugljen te ih pecite 3 minute dok maslac ne proključa. Koristite dugačke hvataljke kako bi uklonili kamenice s ugljena.
  5. Podijelite alge te ih postavite na 6 tanjura, stavite kamenicu na vrh. Poslužite s hrskavim kruhom kako bi umakali u umak.

Sastojci

  • 200g posoljenog maslaca, omekšalog
  • 1 engleska jabuka, sitno narezana
  • Mali svežanj peršina ravnog lista, nasjeckan
  • Mali svežanj kopra, nasjeckan
  • 100g lješnjaka, nasjeckanog
  • 50g krvavice, oguljene i narezane
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 12 Jakobovih kapica s ikrom

Za serviranje

  • 6 školjki Jakobove kapice
  • 300g alga, izborno
  • Hrskavi kruh, za servirati

Povezani recepti