Unaprijed zagrijte pećnicu na 180°C i podmažite 12 kalupa za mini muffine.

Rukama razdvojite kadaif tijesto i povucite njima traku od 12-15cm na čistoj radnoj plohi. Pokapajte bogato maslacem, a onda, počevši od kraja najbližeg vama, posipajte 1 žličicu sira kefalograviera, a povrh ugnijezdite kuglicu bocconcinija. Čvrsto omotajte kadaif oko sira kako bi se napravila kuglica. Stavite ih u unaprijed pripremljeni lim i pecite u pećnici 15-20 minuta ili dok ne posmeđe.

Stavite med u lonac sa sokom limuna i origanom te pustite da zakipi.

Kuglice sira poslažite na pladanj i pokapajte ih toplim medom. Poslužite toplo.

Sastojci

  • 50g gheeja, otopljenog
  • 200g kadaif tijesta
  • 150g kefalograviera sira, sitno ribanog
  • 12 bocconcini kuglica
  • 2 žličice sušenog origana
  • 30 g meda
  • Sok ½ limuna

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve