Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • Krema od kokosa
  • 250ml vrhnja od kokosa
  • 150g Callebaut bijele čokolade
  • 375ml slatkog vrhnja, hladnog
  • Krugovi ananasa
  • 6 krugova ananasa iz konzerve u prirodnom soku
  • 100g smeđeg šećera
  • 1 paket Antoniou Kadaifi tijesta
  • 150g maslaca, otopljenog

Priprema

  • 1. Za kema od kokosa u  veliku zdjelu stavite bijelu čokoladu. U loncu, zagrijte vrhnje od kokosa, zatim prelijte preko bijele čokolade i ručno miješajte dok se ne otopi, zatim ulijte slatko vrhnje i miksajte. Prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme i stavite u hladnjak neka se hladi minimalno četiri sata.
  • 2. Šlag napravite malo prije posluživanja.
  • 3. Za krugove ananasa pećnicu zagrijte na 175°C.
  • 4. Višak tekućine iscijedite iz konzerve ananasa i kuhinjskim ručnikom osušite ploške. Obložite sa svake strane smeđim šećerom. Preostali šećer ostavite za kasnije.
  • 5. Tijesto namotajte oko svakog kruga ananasa, dok nisu potpuno omotani. Okruglim rezačem od 2cm izrežite krug u sredini kako biste uklonili višak tijesta.
  • 6. Krugove ananasa slažite na lim obložen papirom za pečenje i svaki u potpunosti premažite otopljenim maslacem. Pospite preostalim smeđim šećerom po vrhu svakog kruga. Pecite na 175°C 20-25 minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju.
  • 7. Vruće krugove ananasa stavite na tanjur za posluživanje i poslužite tako da stavite žlicu kreme od kokosa na vrh svakog kruga.

Povezani recepti

Vidi sve