Opis

Krema od kokosa

U veliku zdjelu stavite bijelu čokoladu. U loncu, zagrijte vrhnje od kokosa, zatim prelijte preko bijele čokolade i ručno miješajte dok se ne otopi, zatim ulijte slatko vrhnje i miksajte. Prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme i stavite u hladnjak neka se hladi minimalno četiri sata.

Šlag napravite malo prije posluživanja.

Krugovi ananasa
Pećnicu zagrijte na 175°C.

Višak tekućine iscijedite iz konzerve ananasa i kuhinjskim ručnikom osušite ploške. Obložite sa svake strane smeđim šećerom. Preostali šećer ostavite za kasnije.

Tijesto namotajte oko svakog kruga ananasa, dok nisu potpuno omotani. Okruglim rezačem od 2cm izrežite krug u sredini kako biste uklonili višak tijesta.

Krugove ananasa slažite na lim obložen papirom za pečenje i svaki u potpunosti premažite otopljenim maslacem. Pospite preostalim smeđim šećerom po vrhu svakog kruga. Pecite na 175°C 20-25 minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Vruće krugove ananasa stavite na tanjur za posluživanje i poslužite tako da stavite žlicu kreme od kokosa na vrh svakog kruga.

Sastojci

Krema od kokosa

  • 250ml vrhnja od kokosa
  • 150g Callebaut bijele čokolade
  • 375ml slatkog vrhnja, hladnog

Krugovi ananasa

  • 6 krugova ananasa iz konzerve u prirodnom soku
  • 100g smeđeg šećera
  • 1 paket Antoniou Kadaifi tijesta
  • 150g maslaca, otopljenog

Povezani recepti