Kadaif desert s ananasom i kokosom
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- Krema od kokosa
- 250ml vrhnja od kokosa
- 150g Callebaut bijele čokolade
- 375ml slatkog vrhnja, hladnog
- Krugovi ananasa
- 6 krugova ananasa iz konzerve u prirodnom soku
- 100g smeđeg šećera
- 1 paket Antoniou Kadaifi tijesta
- 150g maslaca, otopljenog
Priprema
- 1. Za kema od kokosa u veliku zdjelu stavite bijelu čokoladu. U loncu, zagrijte vrhnje od kokosa, zatim prelijte preko bijele čokolade i ručno miješajte dok se ne otopi, zatim ulijte slatko vrhnje i miksajte. Prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme i stavite u hladnjak neka se hladi minimalno četiri sata.
- 2. Šlag napravite malo prije posluživanja.
- 3. Za krugove ananasa pećnicu zagrijte na 175°C.
- 4. Višak tekućine iscijedite iz konzerve ananasa i kuhinjskim ručnikom osušite ploške. Obložite sa svake strane smeđim šećerom. Preostali šećer ostavite za kasnije.
- 5. Tijesto namotajte oko svakog kruga ananasa, dok nisu potpuno omotani. Okruglim rezačem od 2cm izrežite krug u sredini kako biste uklonili višak tijesta.
- 6. Krugove ananasa slažite na lim obložen papirom za pečenje i svaki u potpunosti premažite otopljenim maslacem. Pospite preostalim smeđim šećerom po vrhu svakog kruga. Pecite na 175°C 20-25 minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju.
- 7. Vruće krugove ananasa stavite na tanjur za posluživanje i poslužite tako da stavite žlicu kreme od kokosa na vrh svakog kruga.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda
Recepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići