Junetina u umaku za polizati prste
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- ½ šalice biljnog ulja
- 1 kg juneće plećke, narezane na trake širine 1 cm
- 1 žlica umaka od karamela Cheong Chan ili tamnog umaka od soje
- 400 ml kokosovog vrhnja
- 2 žlice pulpe tamarinda, prelivene s ½ šalice vrele vode
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- ½ šalice kokosovog brašna
- 5 ljutika ili 4 glavice crvenog luka, grubo narezanih
- 4 češnja češnjaka, oljuštena
- 2 cm korijena đumbira, oguljenog i grubo narezanog
- 6 sušenih crvenih čilija, namočenih u vreloj vodi
- 3 stapke limunske trave (samo bijeli dijelovi), grubo narezane
Priprema
- 1. U woku ili većem loncu zagrijte ulje i oko 10 minuta pržite junetinu. Ocijedite višak ulja pa je omekšajte gnječenjem u mužaru. Junetinu prelijte umakom od karamela (ili tamnim umakom od soje).
- 2. Sastojke za začinsku pastu u sjeckalici usitnite u grubu pastu. Po potrebi dodajte malo vode. Pastu oko 10 minuta pirjajte na ulju dok ne zamiriše. U tavu s pastom vratite junetinu, unutra procijedite vodu u kojoj ste namakali pulpu tamarinda pa ulijte kokosovo vrhnje. Pustite ih da zavru pa ih oko 30 minuta pirjajte bez poklopca da ispari gotovo sva tekućina.
- 3. Dok se smjesa krčka, na suhoj tavi prepecite kokos da posve potamni. U mužaru ga zdrobite u pastu (kerisik). Kerisik dodajte u junetinu i miješanjem zgusnite rendang.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđi fondue u rolicama od rižinog papira
Recepti Hera Te Kurapa
Gurmanski goveđi burger
Recepti Mark Moriarty
Burgeri u pecivu s majonezom i maslacem
Recepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu