Zagrijati pećnicu na 160°C. U većem loncu, na jakoj vatri zapeći juneća rebarca dok ne porumene. Izvaditi iz lonca. Dodati luk, đumbir, sitno nasjeckan korijen i stabljike korijandera, štapić cimeta, zvjezdasti anis i češnjak. Kuhati 8—10 minuta na srednjoj vatri dok luk ne omekša i počne se karamelizirati.

Meso s kineskim umakom vratiti u lonac, zajedno sa smeđim šećerom i štapićem cimeta i zakuhati. Papirom za pečenje potpuno pokriti meso u loncu i sve dobro pokriti poklopcem. Peći u pećnici 2—2½ sata, odnosno dok meso samo što ne otpada s kostiju.

Izvaditi meso i prebaciti na plitku posudu. Lonac staviti natrag i na laganoj vatri pustiti da krčka 3 do 4 minute, da se ukloni višak masnoće koja je isplivala na površinu. Zgusnuti umak razvući po mesu i sve ukrasiti listovima korijandera, mladim lukom i kikirikijima.

Poslužiti s rižom i azijskim zelenjem kuhanim na pari.

Sastojci

    Priprema

    • 1 žlica biljnog ulja
    • 6 mesnatih junećih rebara
    • 2 luka, narezati
    • komad od 4 cm đumbira, narezati
    • ½ stručka korijandera, sa stabljikom i korijenom
    • 1 štapić cimeta
    • 2 zvjezdasta anisa
    • 4 češnja češnjaka, oguliti
    • 2 žlice sojina umaka
    • ½ šalice kineskog umaka (hoisin)
    • 1 žlica smeđeg šećera
    • 1 litra pilećeg temeljca
    • 4 mlada luka, narezati
    • ½ šalice prepržena nesoljena kikirikija

    Povezani recepti

    Vidi sve