Juha od zapečenih paprika i rajčice

Nakon srednje škole, Hazer Amani završio je sociologiju na sveučilištu METU u Ankari, nakon čega se školovao na slavnoj Cordon Blue akademiji u Južnoafričkoj Republici te 4 godine proveo na Cape Wine akademiji. Proputovao je svijet, radio u raznim uglednim restoranima te imao prilike učiti od najboljih chefova. 2009. odlučio se vratiti u rodnu Tursku te tamo nastaviti razvijati svoje vještine i znanja. Iste godine osvojio je i nagradu Most Creative Chef. Amani u kuhinji teži jednostavnosti i autentičnosti, a njegova su jela fuzija različitih svjetskih kuhinja.

Sastojci

  • Sastojci maslinovo ulje 6 rajčica 6 crvenih paprika 10 grančica svježeg origana 2 grančice ružmarina 10 češnjeva češnjaka sol 6 komada poriluka 5 čili-paprikaKao prilog za posluživanje 2 kriške sira stari kašar 2 kriške bijeloga kruha

Priprema

  • 1. U posudu za pečenje stavite žlicu maslinova ulja i cijelu je premažite.
  • 2. Rajčice razrežite po sredini i stavite u posudu za pečenje tako da prerezane strane budu prema gore. Pospite ih svježim origanom.
  • 3. Crvenim paprikama odrežite peteljke, raspolovite ih po dužini i položite ih na rajčice.
  • 4. Češnjak plošnom stranom noža lagano zgnječite, skinite opnu i cijele ih rasporedite po rajčicama.
  • 5. Ružmarin grubo nasjeckajte, pospite po rajčicama i paprikama, posolite i polijte maslinovim uljem.
  • 6. Posudu za pečenje stavite na najvišu policu pećnice zagrijane na 200 stupnjeva i pecite pet minuta, dok sastojci ne puste tekućinu i zapeku se.
  • 7. Potom izvadite posudu iz pećnice, pokrijte aluminijskom folijom i ponovno vratite u pećnicu na 150 stupnjeva, na srednju policu, i nastavite peći dok rajčice i paprike sasvim ne omekšaju.
  • 8. Tavu stavite na štednjak i zagrijte.
  • 9. Poriluk narežite srednje sitno i ubacite u zagrijanu tavu.
  • 10. Čili-paprike sitno nasjeckajte i dodajte poriluku. Prelijte maslinovim uljem i pržite uz miješanje. Dodajte i malo soli. Ugasite vatru kad poriluk i papričice omekšaju.
  • 11. Pečene rajčice i paprike izvadite iz pećnice i stavite u lonac. Dodajte poriluk i čili-paprike.
  • 12. S pomoću ručnog miksera miksajte sve sastojke dok ne dobijete pire. Odvojite dvije jušne žlice tog pirea kako biste ga upotrijebili na kraju, za prezentaciju.
  • 13. Juhu procijedite kroz cjedilo kako ne bi imala grudica, a potom je stavite na štednjak i malo prokuhajte.
  • 14. Tavu u kojoj ste pirjali poriluk vratite na štednjak i upalite vatru.
  • 15. Od kruha koji imate odrežite dvije kriške i lagano ih zapržite u zagrijanoj tavi.
  • 16. Odrežite dvije kriške sira stari kašar, stavite ih na prženi kruh i na njih stavite pire od juhe od rajčice koji ste odvojili.
  • 17. Ugasite vatru pod juhom od rajčica. Stavite je u posudu za posluživanje i poslužite s kruhom koji ste pripremili.

Povezani recepti

Vidi sve