Juha od školjaka “coquinhas”
Sastojci
- 1 kg školjaka “conquilhas”
- 1 glavica luka
- 1 dl ulja
- sol
- piripiri
- 4 žumanjka
- 1 veliki korijandra
- kriške tvrdog kruha
- 2 l vode
- limun
Priprema
- 1. Na vatru stavi glavicu luka prerezanu na pola, narezani korijandar i malo piripirija. Dodaj školjke i poklopi posudu. Čim se otvore, dolij vode koliko je potrebno za juhu.
- 2. Istuci četiri žumanjka i dodaj limunov sok, umiješaj nasjeckani korijandar i izlij u posudu. Pusti da se jaja skuhaju i možeš poslužiti.
- 3. Stavi kriške kruha na dno posude i zalij juhom. Pospi s još korijandra i odnesi na stol.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Dagnje na provansalski
Recepti Ainsley Harriott
Maryne špagete s dagnjama
Recepti Ainsley Harriott
Pikantne pržene kamenice s kiselim krastavcem s otoka Bruny
Recepti Luca Ciano
Špageti s vongolama i butargom
Recepti Adam Liaw
Kraljevski rak s crvenim maslacem i usoljenim žumanjcima
Recepti Tom Kerridge
Thermidor jastoga na roštilju
Recepti Donal Skehan
Kinsale rolada od jastoga
Recepti Adam Liaw
Smeđi rak u pivu s majonezom od smeđeg maslaca
Recepti Rachel Allen
Španjolske školjke
Recepti Mary Berry
Špageti s vongolama