Juha od sirove cikle s koprom i medenim jogurtom

Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.

 

Sastojci

  • 200 g (7 oz.) prirodnog jogurta
  • 160 g (5½ oz.) oguljene i nasjeckane jabuke bez srži
  • 160 g 5½ oz.) oguljene sirove cikle nasjeckane (najbolja je mlada i meka cikla)
  • ½ češnja češnjaka
  • 1 žličica tostiranog i samljevenog sjemenja kumina
  • dobar prstohvat soli
  • dosta mljevenog crnog papra
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žličica meda ulje oraha ili ekstra djevičansko maslinovo ulje za posluživanjeKopar i medeni jogurt
  • 1 žličica meda
  • 3 žličica sjeckanog kopra
  • 50 g (2 oz.) prirodnog jogurta

Priprema

  • 1. Pomiješajte sve sastojke za jogurt s koprom i medom te stavite hladiti dok vam ne zatreba.
  • 2. Stavite jogurt i jabuku u blender sa 100 ml (3½ oz.) vode. Prvo brzo zavrtite, a onda dodajte sve preostale sastojke osim ulja i blendajte dovoljno vremena da dok ne postane što glađe. Procijedite, a zatim ohladite prije serviranja.
  • 3. Za serviranje ulijte juhu u zdjelice. Povrh stavite malo kopra i medenog jogurta, a zatim pokapajte s orahovim uljem ili ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Povezani recepti

Vidi sve