Juha od sirove cikle s koprom i medenim jogurtom
Recept iz: Rachel Allen

Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.
Sastojci
- 200 g (7 oz.) prirodnog jogurta
- 160 g (5½ oz.) oguljene i nasjeckane jabuke bez srži
- 160 g 5½ oz.) oguljene sirove cikle nasjeckane (najbolja je mlada i meka cikla)
- ½ češnja češnjaka
- 1 žličica tostiranog i samljevenog sjemenja kumina
- dobar prstohvat soli
- dosta mljevenog crnog papra
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žličica meda ulje oraha ili ekstra djevičansko maslinovo ulje za posluživanjeKopar i medeni jogurt
- 1 žličica meda
- 3 žličica sjeckanog kopra
- 50 g (2 oz.) prirodnog jogurta
Priprema
- 1. Pomiješajte sve sastojke za jogurt s koprom i medom te stavite hladiti dok vam ne zatreba.
- 2. Stavite jogurt i jabuku u blender sa 100 ml (3½ oz.) vode. Prvo brzo zavrtite, a onda dodajte sve preostale sastojke osim ulja i blendajte dovoljno vremena da dok ne postane što glađe. Procijedite, a zatim ohladite prije serviranja.
- 3. Za serviranje ulijte juhu u zdjelice. Povrh stavite malo kopra i medenog jogurta, a zatim pokapajte s orahovim uljem ili ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)