Juha od izdanaka češnjaka

Postupak:

Ugrijte maslinovo ulje u tavi i dodajte nasjeckan luk. Očistite i narežite celer i dodajte ga luku. Očistite i narežite mrkvu i dodajte je u tavu s lukom i celerom. Očistite i narežite izdanke češnjaka i dodajte ih ostalom povrću. Pirjajte povrće i dodajte vodu, poklopite i ostavite da lagano ključa.

Nakon pet minuta povrće će biti gotovo. Maknite ga s izvora topline i pasirajte štapnim mikserom. Dodajte malo slatkog vrhnja. Promiješajte i kuhajte još 10 minuta kako bi se okusi proželi. Začinite solju.

Nasjeckajte suhe vrganje i krumpire te ih kuhajte u posoljenoj vodi. Dodajte svježi timijan. Kad povrće bude gotovo, izvadite timijan iz vode i umiješajte povrće u juhu.

Izrezane, oprane i osušene lisičarke pržite na maslinovu ulju. Pospite ih sjeckanom krasuljicom i lagano posolite.

Poslužite juhu u zdjelici za juhu i dodajte lisičarke.

Sastojci

  • Sastojci izdanci češnjaka sušeni vrganji lisičarke luk krumpiri sorte ''kifeljčar'' ili kroasan korijen celera mrkve svježi peršin svježa krasuljica timijan slatko vrhnje sol maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve