Juha od izdanaka češnjaka
Recept iz: Primož Dolničar

Postupak:
Ugrijte maslinovo ulje u tavi i dodajte nasjeckan luk. Očistite i narežite celer i dodajte ga luku. Očistite i narežite mrkvu i dodajte je u tavu s lukom i celerom. Očistite i narežite izdanke češnjaka i dodajte ih ostalom povrću. Pirjajte povrće i dodajte vodu, poklopite i ostavite da lagano ključa.
Nakon pet minuta povrće će biti gotovo. Maknite ga s izvora topline i pasirajte štapnim mikserom. Dodajte malo slatkog vrhnja. Promiješajte i kuhajte još 10 minuta kako bi se okusi proželi. Začinite solju.
Nasjeckajte suhe vrganje i krumpire te ih kuhajte u posoljenoj vodi. Dodajte svježi timijan. Kad povrće bude gotovo, izvadite timijan iz vode i umiješajte povrće u juhu.
Izrezane, oprane i osušene lisičarke pržite na maslinovu ulju. Pospite ih sjeckanom krasuljicom i lagano posolite.
Poslužite juhu u zdjelici za juhu i dodajte lisičarke.Sastojci
- Sastojci izdanci češnjaka sušeni vrganji lisičarke luk krumpiri sorte ''kifeljčar'' ili kroasan korijen celera mrkve svježi peršin svježa krasuljica timijan slatko vrhnje sol maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha