Juha od cvjetače s ciklom

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • srednje velika cvjetača
  • glavica luka
  • maslinovo ulje
  • 50 g korijena celera
  • 2 krumpira
  • manji poriluk
  • svježi timijan
  • sol
  • manja romanesco cvjetača (šenon)
  • srednje velika cikla
  • 50 g polutvrdog sira
  • svježi medvjeđi luk

Priprema

  • 1. Nasjeckajte luk.
  • 2. Luk popržite na maslinovu ulju.
  • 3. Celer narežite na manje komade i dodajte ga luku.
  • 4. Ogulite krumpir, narežite ga na manje komade i dodajte luku i celeru.
  • 5. Poriluk narežite na kolutiće, operite ga i dodajte u posudu s povrćem.
  • 6. Prelijte sa 700 ml vode.
  • 7. Dodajte timijan.
  • 8. Cvjetaču operite i narežite na manje komade.
  • 9. Dodajte je ostalomu povrću.
  • 10. Posolite.
  • 11. Kuhajte 30 minuta.
  • 12. Šenon razdijelite na cvjetove.
  • 13. Cvjetove stavite na lim za pečenje s rupicama.
  • 14. Lim za pečenje stavite u pećnicu na pet minuta, da se šenon skuha na pari.
  • 15. Ciklu narežite na kolutiće.
  • 16. Kolutiće cikle zavinite u tuljce i probodite svaki čačkalicom.
  • 17. Kratko ih popržite na maslinovu ulju.
  • 18. Šenon pospite sirom i stavite u pećnicu na grill program na dvije minute da se zapeče (gratinira).
  • 19. Juhu pasirajte štapnim mikserom.
  • 20. Po potrebi dodajte sol.
  • Posluživanje: na tanjur stavite komade gratiniranoga šenona, dodajte ciklu i prelijte ih juhom. Pospite sitno sjeckanim svježim medvjeđim lukom.

Povezani recepti

Vidi sve