Opis
Priprema:
1. Nasjeckajte luk.
2. Luk popržite na maslinovu ulju.
3. Celer narežite na manje komade i dodajte ga luku.
4. Ogulite krumpir, narežite ga na manje komade i dodajte luku i celeru.
5. Poriluk narežite na kolutiće, operite ga i dodajte u posudu s povrćem.
6. Prelijte sa 700 ml vode.
7. Dodajte timijan.
8. Cvjetaču operite i narežite na manje komade.
9. Dodajte je ostalomu povrću.
10. Posolite.
11. Kuhajte 30 minuta.
12. Šenon razdijelite na cvjetove.
13. Cvjetove stavite na lim za pečenje s rupicama.
14. Lim za pečenje stavite u pećnicu na pet minuta, da se šenon skuha na pari.
15. Ciklu narežite na kolutiće.
16. Kolutiće cikle zavinite u tuljce i probodite svaki čačkalicom.
17. Kratko ih popržite na maslinovu ulju.
18. Šenon pospite sirom i stavite u pećnicu na grill program na dvije minute da se zapeče (gratinira).
19. Juhu pasirajte štapnim mikserom.
20. Po potrebi dodajte sol.
Posluživanje: na tanjur stavite komade gratiniranoga šenona, dodajte ciklu i prelijte ih juhom. Pospite sitno sjeckanim svježim medvjeđim lukom.
Sastojci
Sastojci
- srednje velika cvjetača
- glavica luka
- maslinovo ulje
- 50 g korijena celera
- 2 krumpira
- manji poriluk
- svježi timijan
- sol
- manja romanesco cvjetača (šenon)
- srednje velika cikla
- 50 g polutvrdog sira
- svježi medvjeđi luk