Opis
Priprema
Na zagrijanom maslacu dinstati sitno nasjeckani luk kojemu nakon nekoliko minuta dodamo narezanu mrkvu i korijen celera. Kratko dinstati pa dodati sjeckanu bundevu i češnjak. Dodati timijan, kadulju, ribani đumbir i crvenu leću.Uliti temeljac te kuhati 15 min. na laganoj vatri.
Juhu izraditi štapnim mikserom i začiniti solju i paprom.
Servirati u duboku zdjelu te dodati žlicu vrhnja i bučino ulje.
Sastojci
Namirnice
- 500 g muškatne bundeve
- 500 g crvene leće
- 50 g maslaca
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 mrkva
- korijen celera
- 10 g đumbira
- par grančica timijana-mažurana
- par listića kadulje
- sol i papar
- bučino ulje
- kiselo vrhnje
- 1 l povrtnog temeljca
- sjemenke buče