Priprema

Na zagrijanom maslacu dinstati sitno nasjeckani luk kojemu nakon nekoliko minuta dodamo narezanu mrkvu i korijen celera. Kratko dinstati pa dodati sjeckanu bundevu i češnjak. Dodati timijan, kadulju, ribani đumbir i crvenu leću.Uliti temeljac te kuhati 15 min. na laganoj vatri.

Juhu izraditi štapnim mikserom i začiniti solju i paprom.

Servirati u duboku zdjelu te dodati žlicu vrhnja i bučino ulje.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 500 g muškatne bundeve
  • 500 g crvene leće
  • 50 g maslaca
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • korijen celera
  • 10 g đumbira
  • par grančica timijana-mažurana
  • par listića kadulje
  • sol i papar
  • bučino ulje
  • kiselo vrhnje
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sjemenke buče

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve