Juha od brokula

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu juhu od brokula, koja uključuje klasične sastojke kombinirani na inovativan način.

Sastojci

  • Juha od brokule
  • 2 brokule
  • 1 ljutika
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 čili papričica
  • malo maslinova ulja
  • 1.5 litra povrtnog temeljca
  • 4 velike žlice crème fraîchea
  • Za krutone sa sirom
  • 4 kriške bijelog kruha
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 g zrelog sira

Priprema

  • Juha od brokula 
  • Narežite brokulu na jednake komade. Ogulite i narežite ljutiku i češnjak na komadiće. Uklonite sjemenke iz čili papričice i sitno je nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje te popržite ljutiku, češnjak i čili papričicu. Dodajte brokulu i kuhajte još dvije minute. Dodajte temeljac. Kuhajte brokulu na visokoj temperaturi oko 10 minuta dok ne omekša. Maknite juhu s vatre te ručnim mikserom izmiksajte brokulu. Raspodijelite juhu po tanjurima, na vrh stavite žlicu kiselog vrhnja i pospite krutonima.
  • Krutoni sa sirom 
  • Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Odrežite koru s kruha te narežite kruh na kockice. Pomiješajte kruh s maslinovim uljem, rasporedite po limu za pečenje te odozgo naribajte sir. Pecite krutone otprilike 10 minuta dok ne postanu hrskavi i dobiju zlatnu boju te ostavite da se hlade na kuhinjskim ručnicima.

Povezani recepti

Vidi sve