Juha od brokula
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu juhu od brokula, koja uključuje klasične sastojke kombinirani na inovativan način.
Sastojci
- Juha od brokule
- 2 brokule
- 1 ljutika
- 1 češanj češnjaka
- 1 čili papričica
- malo maslinova ulja
- 1.5 litra povrtnog temeljca
- 4 velike žlice crème fraîchea
- Za krutone sa sirom
- 4 kriške bijelog kruha
- 50 ml maslinova ulja
- 50 g zrelog sira
Priprema
- Juha od brokula
- Narežite brokulu na jednake komade. Ogulite i narežite ljutiku i češnjak na komadiće. Uklonite sjemenke iz čili papričice i sitno je nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje te popržite ljutiku, češnjak i čili papričicu. Dodajte brokulu i kuhajte još dvije minute. Dodajte temeljac. Kuhajte brokulu na visokoj temperaturi oko 10 minuta dok ne omekša. Maknite juhu s vatre te ručnim mikserom izmiksajte brokulu. Raspodijelite juhu po tanjurima, na vrh stavite žlicu kiselog vrhnja i pospite krutonima.
- Krutoni sa sirom
- Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Odrežite koru s kruha te narežite kruh na kockice. Pomiješajte kruh s maslinovim uljem, rasporedite po limu za pečenje te odozgo naribajte sir. Pecite krutone otprilike 10 minuta dok ne postanu hrskavi i dobiju zlatnu boju te ostavite da se hlade na kuhinjskim ručnicima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira