Juha Mulligatawny
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj.
Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani.
Sastojci
- 4 X 225g debelih odrezaka ramsteka
- 500 g preostale Biryani riže
- 750 ml - 1 litra povrtnog temeljca
- 150 ml vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog korijandera
- S Naan kruh croutonima
Priprema
- 1. U tavi zagrijte povrtni temeljac i dodajte rižu.
- 2. Neka zakipi pa kuhajte 3-4 minute. Izmiksajte polovicu smjese u blenderu dok ne postane glatka.
- 3. Vratite smljevenu smjesu natrag u tavu s preostalom polovicom.
- 4. Dodajte vrhnje pa neka krčka još 3-4 minute.
- 5. Poslužite u zdjelama uz tostirane croutone naan kruha i nasjeckani korijander.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)