Opis
Postupak:
1. Očistite cvjetaču i stavite je da se kuha u posoljenu kipuću vodu. Dodajte komadić korijena celera za okus. Očistite korabu i nasjeckajte je nasitno te dodajte ostatku povrća kako bi se skuhala. Procijedite povrće.
2. Izvadite cvjetaču i celer iz posude. Stavite cvjetaču u lonac te na štednjak. Dodajte tri žlice maslaca, 150 ml kiselog vrhnja i 100 ml slatkog vrhnja. Zgnječite kako biste dobili pire.
3. Ispržite komadiće korabe i celera na maslinovu ulju. Dodajte dvije rajčice trešnjar i malo svježeg bosiljka.
4. Uzmite drugu tavu i zagrijte je. Izrežite ljutiku nasitno i pirjajte je na maslacu. Operite jetra pod mlazom vode te nasjeckajte i kratko pirjajte s lukom. Dodajte sitno sjeckan peršin i prstohvat soli.
5. Posluživanje: poslužite pire od cvjetače, dodajte jetra i prženu korabu.
Sastojci
Sastojci
- jetra noja
- cvjetača
- koraba
- korijen celera
- dvije rajčice trešnjar
- svježi bosiljak
- ljutika
- svježi peršin
- maslac
- kiselo vrhnje
- slatko vrhnje
- sol
- maslinovo ulje