Jetra noja s pireom od cvjetače
Recept iz: Primož Dolničar

Postupak:
1. Očistite cvjetaču i stavite je da se kuha u posoljenu kipuću vodu. Dodajte komadić korijena celera za okus. Očistite korabu i nasjeckajte je nasitno te dodajte ostatku povrća kako bi se skuhala. Procijedite povrće.
2. Izvadite cvjetaču i celer iz posude. Stavite cvjetaču u lonac te na štednjak. Dodajte tri žlice maslaca, 150 ml kiselog vrhnja i 100 ml slatkog vrhnja. Zgnječite kako biste dobili pire.
3. Ispržite komadiće korabe i celera na maslinovu ulju. Dodajte dvije rajčice trešnjar i malo svježeg bosiljka.
4. Uzmite drugu tavu i zagrijte je. Izrežite ljutiku nasitno i pirjajte je na maslacu. Operite jetra pod mlazom vode te nasjeckajte i kratko pirjajte s lukom. Dodajte sitno sjeckan peršin i prstohvat soli.
5. Posluživanje: poslužite pire od cvjetače, dodajte jetra i prženu korabu.
Sastojci
- Sastojci jetra noja cvjetača koraba korijen celera dvije rajčice trešnjar svježi bosiljak ljutika svježi peršin maslac kiselo vrhnje slatko vrhnje sol maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće