Jetra noja s pireom od cvjetače

Postupak:

1. Očistite cvjetaču i stavite je da se kuha u posoljenu kipuću vodu. Dodajte komadić korijena celera za okus. Očistite korabu i nasjeckajte je nasitno te dodajte ostatku povrća kako bi se skuhala. Procijedite povrće.

2. Izvadite cvjetaču i celer iz posude. Stavite cvjetaču u lonac te na štednjak. Dodajte tri žlice maslaca, 150 ml kiselog vrhnja i 100 ml slatkog vrhnja. Zgnječite kako biste dobili pire.

3. Ispržite komadiće korabe i celera na maslinovu ulju. Dodajte dvije rajčice trešnjar i malo svježeg bosiljka.

4. Uzmite drugu tavu i zagrijte je. Izrežite ljutiku nasitno i pirjajte je na maslacu. Operite jetra pod mlazom vode te nasjeckajte i kratko pirjajte s lukom. Dodajte sitno sjeckan peršin i prstohvat soli.

5. Posluživanje: poslužite pire od cvjetače, dodajte jetra i prženu korabu.

Sastojci

  • Sastojci jetra noja cvjetača koraba korijen celera dvije rajčice trešnjar svježi bosiljak ljutika svježi peršin maslac kiselo vrhnje slatko vrhnje sol maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve