Jeroenov njujorški quiche
Recept iz: Rudolph van Veen
Dodatno je potrebno: plastična folija, nazubljeni kalup za pite promjera 28 cm, cjedilo.
Priprema:Tijesto
Napravite rupu u brašnu i ondje pomiješajte maslac, jaja, sol, origano, slatku mljevenu papriku i ljuskice čilija. Sve zajedno zamijesite dok ne dobijete mekano tijesto. Ostavite tijesto, prekriveno plastičnom folijom, oko 30 minuta u hladnjaku. Zatim ga izvaljajte i njime prekrijte kalup za pitu. Preostalo tijesto uklonite s rubova nožem. Vilicom napravite nekoliko rupica u sredini tijesta.
Karamelizirani lukOgulite luk i narežite ga na polumjesece debljine pola centimetra. Zagrijte maslac i maslinovo ulje u širokoj tavi. U tavu dodajte luk i zalijte s malojavorova sirupa. Luk pirjajte oko 20 minuta na tihoj vatri. Neprestano miješajte, sve dok luk ne poprimi zlatnosmeđu boju i ne počne se karamelizirati. Neka se luk ohladi.
NadjevU zagrijanoj tavi na štednjaku popržite slaninu. U tavu dodajte špinat i kratko popecite. S pomoću cjedila procijedite špinat sa slaninom. Pomiješajte jaja i krem sir. Zatim dodajte špinat, slaninu i luk. Kruh narežite na kockice. Kruh raspodijelite po dnu pite. U to dodajte mješavinu s krem sirom, a na kraju po svemu pospite naribanog parmezana i pecite oko 45 minuta dok quiche ne bude pečen i zlatnosmeđe boje.
Sastojci
- Tijesto150 g maslaca 300 g brašna 2 jaja prstohvat soli 1 velika žlica sušenog origana 1 velika žlica mljevene slatke paprike 2 žličice čilija (u ljuskicama)Karamelizirani luk4 bijela luka 2 velike žlice maslaca 4 velike žlice maslinova ulja kap javorova sirupaNadjev400 g špinata 50 g kockica slanine 300 g krem sira 6 jaja 2 deblje kriške kruha kiselog tijesta 50 g naribanog parmezana
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom