Jeroenov njujorški quiche

Jeroenov njujorški quiche

Opis

Dodatno je potrebno: plastična folija, nazubljeni kalup za pite promjera 28 cm, cjedilo.

Priprema: 

Tijesto

Napravite rupu u brašnu i ondje pomiješajte maslac, jaja, sol, origano, slatku mljevenu papriku i ljuskice čilija. Sve zajedno zamijesite dok ne dobijete mekano tijesto. Ostavite tijesto, prekriveno plastičnom folijom, oko 30 minuta u hladnjaku. Zatim ga izvaljajte i njime prekrijte kalup za pitu. Preostalo tijesto uklonite s rubova nožem. Vilicom napravite nekoliko rupica u sredini tijesta.

Karamelizirani luk

Ogulite luk i narežite ga na polumjesece debljine pola centimetra. Zagrijte maslac i maslinovo ulje u širokoj tavi. U tavu dodajte luk i zalijte s malojavorova sirupa. Luk pirjajte oko 20 minuta na tihoj vatri. Neprestano miješajte, sve dok luk ne poprimi zlatnosmeđu boju i ne počne se karamelizirati. Neka se luk ohladi.

Nadjev

U zagrijanoj tavi na štednjaku popržite slaninu. U tavu dodajte špinat i kratko popecite. S pomoću cjedila procijedite špinat sa slaninom. Pomiješajte jaja i krem sir. Zatim dodajte špinat, slaninu i luk. Kruh narežite na kockice. Kruh raspodijelite po dnu pite. U to dodajte mješavinu s krem sirom, a na kraju po svemu pospite naribanog parmezana i pecite oko 45 minuta dok quiche ne bude pečen i zlatnosmeđe boje.

Sastojci

Tijesto

  • 150 g maslaca
  • 300 g brašna
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 1 velika žlica sušenog origana
  • 1 velika žlica mljevene slatke paprike
  • 2 žličice čilija (u ljuskicama)

Karamelizirani luk

  • 4 bijela luka
  • 2 velike žlice maslaca
  • 4 velike žlice maslinova ulja
  • kap javorova sirupa

Nadjev

  • 400 g špinata
  • 50 g kockica slanine
  • 300 g krem sira
  • 6 jaja
  • 2 deblje kriške kruha kiselog tijesta
  • 50 g naribanog parmezana

Povezani recepti