Jelenja pečenka s kruškom
Recept iz: Primož Dolničar
Priprema 1:
1. U tavu stavite žlicu maslaca.
2. Celer narežite na manje komade i stavite ga na maslac.
3. Krušku ogulite i narežite.
4. Dodajte krušku na maslac.
5. Dodajte mažuran.
6. Prelijte s 3 dcl vode.
7. Kuhajte 15 minuta.
8. Odlijte višak vode i pasirajte štapnim mikserom.
Priprema 2:
1. Zagrijte zdjelu.
2. Ulijte maslinovo ulje.
3. Meso stavite u zdjelu.
4. Posolite krupnom solju i popaprite.
5. Meso okrenite i ponovno začinite.
6. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
7. U zdjelu dodajte maslac i njime prelijevajte meso.
8. Dodajte timijan, smrekine bobice i vino.
9. Ostavite na vatri dok alkohol ne ishlapi.
10. Zdjelu stavite u pećnicu.
11. Pecite dok unutarnja temperatura mesa ne dosegne 56 °C.
12. Meso stavite na drvenu dasku da odstoji i da se sokovi slegnu.
Posluživanje: na tanjur stavite dva komada mesa, dvije žlice pirea od kruške i štruklu.
Sastojci
- Sastojci800 g jelenjih leđa 100 g maslaca svježi timijan žlica bobica smreke 1 dcl crnoga vina 50 g celera kruška svježi mažuran maslinovo ulje sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće