Jelenja pečenka s kruškom

Priprema 1:

1. U tavu stavite žlicu maslaca.

2. Celer narežite na manje komade i stavite ga na maslac.

3. Krušku ogulite i narežite.

4. Dodajte krušku na maslac.

5. Dodajte mažuran.

6. Prelijte s 3 dcl vode.

7. Kuhajte 15 minuta.

8. Odlijte višak vode i pasirajte štapnim mikserom.


Priprema 2:

1. Zagrijte zdjelu.

2. Ulijte maslinovo ulje.

3. Meso stavite u zdjelu.

4. Posolite krupnom solju i popaprite.

5. Meso okrenite i ponovno začinite.

6. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

7. U zdjelu dodajte maslac i njime prelijevajte meso.

8. Dodajte timijan, smrekine bobice i vino.

9. Ostavite na vatri dok alkohol ne ishlapi.

10. Zdjelu stavite u pećnicu.

11. Pecite dok unutarnja temperatura mesa ne dosegne 56 °C.

12. Meso stavite na drvenu dasku da odstoji i da se sokovi slegnu.

Posluživanje: na tanjur stavite dva komada mesa, dvije žlice pirea od kruške i štruklu.

Sastojci

  • Sastojci800 g jelenjih leđa 100 g maslaca svježi timijan žlica bobica smreke 1 dcl crnoga vina 50 g celera kruška svježi mažuran maslinovo ulje sol papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve