Jelenja pečenka s kruškom

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

Sastojci

  • 800 g jelenjih leđa
  • 100 g maslaca
  • svježi timijan
  • žlica bobica smreke
  • 1 dcl crnoga vina
  • 50 g celera
  • kruška
  • svježi mažuran
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema

  • 1. U tavu stavite žlicu maslaca.
  • 2. Celer narežite na manje komade i stavite ga na maslac.
  • 3. Krušku ogulite i narežite.
  • 4. Dodajte krušku na maslac.
  • 5. Dodajte mažuran.
  • 6. Prelijte s 3 dcl vode.
  • 7. Kuhajte 15 minuta.
  • 8. Odlijte višak vode i pasirajte štapnim mikserom.
  • Priprema 2:
  • 1. Zagrijte zdjelu.
  • 2. Ulijte maslinovo ulje.
  • 3. Meso stavite u zdjelu.
  • 4. Posolite krupnom solju i popaprite.
  • 5. Meso okrenite i ponovno začinite.
  • 6. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 7. U zdjelu dodajte maslac i njime prelijevajte meso.
  • 8. Dodajte timijan, smrekine bobice i vino.
  • 9. Ostavite na vatri dok alkohol ne ishlapi.
  • 10. Zdjelu stavite u pećnicu.
  • 11. Pecite dok unutarnja temperatura mesa ne dosegne 56 °C.
  • 12. Meso stavite na drvenu dasku da odstoji i da se sokovi slegnu.
  • Posluživanje: na tanjur stavite dva komada mesa, dvije žlice pirea od kruške i štruklu.

Povezani recepti

Vidi sve