Jelenja pečenka s kruškom

Jelenja pečenka s kruškom

Opis

Priprema 1:

1. U tavu stavite žlicu maslaca.

2. Celer narežite na manje komade i stavite ga na maslac.

3. Krušku ogulite i narežite.

4. Dodajte krušku na maslac.

5. Dodajte mažuran.

6. Prelijte s 3 dcl vode.

7. Kuhajte 15 minuta.

8. Odlijte višak vode i pasirajte štapnim mikserom.


Priprema 2:

1. Zagrijte zdjelu.

2. Ulijte maslinovo ulje.

3. Meso stavite u zdjelu.

4. Posolite krupnom solju i popaprite.

5. Meso okrenite i ponovno začinite.

6. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

7. U zdjelu dodajte maslac i njime prelijevajte meso.

8. Dodajte timijan, smrekine bobice i vino.

9. Ostavite na vatri dok alkohol ne ishlapi.

10. Zdjelu stavite u pećnicu.

11. Pecite dok unutarnja temperatura mesa ne dosegne 56 °C.

12. Meso stavite na drvenu dasku da odstoji i da se sokovi slegnu.

Posluživanje: na tanjur stavite dva komada mesa, dvije žlice pirea od kruške i štruklu.

Sastojci

Sastojci

  • 800 g jelenjih leđa
  • 100 g maslaca
  • svježi timijan
  • žlica bobica smreke
  • 1 dcl crnoga vina
  • 50 g celera
  • kruška
  • svježi mažuran
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Povezani recepti