Jednostavni kruh bez glutena
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.
Sastojci
- 150 g heljdina brašna
- 150 g kukuruznog brašna
- 150 g rižina brašna
- 100 g bademova brašna
- 1 žličica soli
- 400 ml mlaćenice
- 3 žličice praška za pecivo bez glutena
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i namašćeni kalup prekrijte papirom za pečenje.
- 2. Suhe sastojke umiješajte u jednoj posudi.
- 3. Kuhačom umiješajte mlaćenicu.
- 4. Nemojte predugo miješati tijesto i nemojte ga mijesiti.
- 5. Tijesto smije biti vlažno.
- 6. Tijesto odmah stavite u kalup i pecite ga oko 30 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Focaccia od krumpira
Recepti Ainsley Harriott
Jamajkanski kruh od đumbira s glazurom od limuna i zvjezdica
Recepti Donal Skehan
Hongkonški pohani kruh
Recepti Nadiya Hussain
Slatki kruh sa sodom i karamelom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Luca Ciano
Focaccine (mini focaccia kruh) s pršutom i dimljenom mozzarellom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Adam Liaw
Kaya tost s polu kuhanim jajima i kavom Hainanese
Recepti Donal Skehan
"Soda" kruh s gubbeen-om, cheddar-om i timjanom