Jednostavni kruh bez glutena

Jednostavni kruh bez glutena

Opis

Dodatne potrepštine

Kalup za pečenje kruha dužine 30 cm, maslac kojim ćete ga namastiti, papir za pečenje.

 

Priprema

 

Zagrijte pećnicu na 200 °C i namašćeni kalup prekrijte papirom za pečenje. Suhe sastojke umiješajte u jednoj posudi. Kuhačom umiješajte mlaćenicu. Nemojte predugo miješati tijesto i nemojte ga mijesiti. Tijesto smije biti vlažno. Tijesto odmah stavite u kalup i pecite ga oko 30 minuta.

Sastojci

Sastojci

  • 150 g heljdina brašna
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g rižina brašna
  • 100 g bademova brašna
  • 1 žličica soli
  • 400 ml mlaćenice
  • 3 žličice praška za pecivo bez glutena

Povezani recepti