Jednostavni kruh bez glutena

Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.

 

Sastojci

  • 150 g heljdina brašna
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g rižina brašna
  • 100 g bademova brašna
  • 1 žličica soli
  • 400 ml mlaćenice
  • 3 žličice praška za pecivo bez glutena

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i namašćeni kalup prekrijte papirom za pečenje.
  • 2. Suhe sastojke umiješajte u jednoj posudi.
  • 3. Kuhačom umiješajte mlaćenicu.
  • 4. Nemojte predugo miješati tijesto i nemojte ga mijesiti.
  • 5. Tijesto smije biti vlažno.
  • 6. Tijesto odmah stavite u kalup i pecite ga oko 30 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve