Jednostavni Bollito Misto

Sastojci

  • maslinovo ulje za prženje
  • 6 talijanskih kobasica s komoračem
  • 220 g chorizo kobasica za kuhanje prepolovljenih po dužini
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 stabljike celera očišćene i debelo narezane dijagonalno
  • 2 mrkve oguljene i narezane dijagonalno
  • 200 g francuske leće
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice timijana
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • sjeckani peršin ravnog lista za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Zagrijte veliku tavu za umake na srednjoj vatri i dodajte malo ulja. Pržite kobasice s komoračem 3 do 4 minute dok ne poprime boju sa svih strana. Izvadite i odložite sa strane. Dodajte prepolovljeni chorizo rezanom stranom prema dolje te pržite 2 do 3 minute dok ne počnu otpuštati svoju masnoću i postanu hrskave. Okrenite te pržite minutu do dvije i s druge strane. Izvadite i odložite sa strane s drugim kobasicama.
  • 2. U tavu dodajte češnjak, celer i mrkvu te miješajte 2 minute dok češnjak ne omekša. Umiješajte leću, zatim vratite kobasice i chorizo u tavu zajedno s lovorovim listom i grančicama timijana. Dobro promiješajte.
  • 3. Dodajte 600 ml temeljca, zatim kušajte i začinite solju i paprom. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i neka lagano krčka 15 do 20 minuta dok se kobasice potpuno ne skuhaju, leća omekša i temeljac upije začine. Ako razina temeljca padne dok se leća kuha, dodajte još malo preostalog temeljca.
  • 4. Izvadite lovorov list i grančice timijana, servirajte bollito misto u plitkim zdjelama i ukrasite ih sjeckanim peršinom.

Povezani recepti

Vidi sve