Jednostavni Bollito Misto

Sastojci
- maslinovo ulje za prženje
- 6 talijanskih kobasica s komoračem
- 220 g chorizo kobasica za kuhanje prepolovljenih po dužini
- 3 češnja češnjaka
- 2 stabljike celera očišćene i debelo narezane dijagonalno
- 2 mrkve oguljene i narezane dijagonalno
- 200 g francuske leće
- 1 lovorov list
- 2 grančice timijana
- 750 ml pilećeg temeljca
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- sjeckani peršin ravnog lista za ukrašavanje
Priprema
- 1. Zagrijte veliku tavu za umake na srednjoj vatri i dodajte malo ulja. Pržite kobasice s komoračem 3 do 4 minute dok ne poprime boju sa svih strana. Izvadite i odložite sa strane. Dodajte prepolovljeni chorizo rezanom stranom prema dolje te pržite 2 do 3 minute dok ne počnu otpuštati svoju masnoću i postanu hrskave. Okrenite te pržite minutu do dvije i s druge strane. Izvadite i odložite sa strane s drugim kobasicama.
- 2. U tavu dodajte češnjak, celer i mrkvu te miješajte 2 minute dok češnjak ne omekša. Umiješajte leću, zatim vratite kobasice i chorizo u tavu zajedno s lovorovim listom i grančicama timijana. Dobro promiješajte.
- 3. Dodajte 600 ml temeljca, zatim kušajte i začinite solju i paprom. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i neka lagano krčka 15 do 20 minuta dok se kobasice potpuno ne skuhaju, leća omekša i temeljac upije začine. Ako razina temeljca padne dok se leća kuha, dodajte još malo preostalog temeljca.
- 4. Izvadite lovorov list i grančice timijana, servirajte bollito misto u plitkim zdjelama i ukrasite ih sjeckanim peršinom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka