Opis

Izvadite piletinu iz hladnjaka 15 minuta prije prženja. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte kokosovo ulje. Začinite piletinu solju i popržite je sa svake strane 4-5 minuta. Stavite na tanjur da počine. Obrišite tavu od viška ulja te dodajte vrhnje, đumbir i kurkumu. Začinite solju i popirjajte 3-4 minute sa svake strane dodajući decilitar vode na polovici kuhanja ako vidite da je pregusto. Dodajte sok limete.

Žlicom umak stavite na plitke tanjure i piletinu postavite odozgo. Nabacajte čili, bilje i luk kozjak. Začinite s malo soka limete i ukrasite povrh piletine.  

Sastojci

  • 1/2 žlice kokosovog ulja
  • 4 pileća bataka, s kožom
  • 200ml kokosovog vrhnja
  • 3 kriške đumbira
  • 1 mali komad kurkume, nariban
  • Sok ½ limete
  • 1 zeleni čili, tanko narezan
  • Šačica tajlandskog bosiljka i vijetnamske mente
  • 32 g hrskavih prženih lukovica
  • Prstohvat soli

Povezani recepti