Jarebice u stilu Alcantare - punjene jarebice

Priprema

 

Pripremite smjesu od svinjetine, malo foie grasa, tartufa, soli i papra i tom smjesom nadjenite jarebice. Noge jarebice zavežite otraga. Potom pripremite tekućinu za maceriranje od poriluka, luka, mrkve, celera, vina i aromatičnog bilja. 24 sata prije namočite jarebicu u tekućini za maceraciju. Nakon 24 sata izvadite jarebicu, nasolite, uvaljajte u brašno i pržite u vrućem ulju.

Potom prepržite povrće, dodajte jarebice i crno vino. Sve pirjajte sat i pol.

Izvadite jarebice i usitnite umak koji će biti prilog uz jarebice.

Sastojci

  • Sastojci divlje jarebice crno vino maslinovo uljeNadjev svinjetina foie gras tartufi sol paparMaceracija poriluk luk mrkve celer crno vino aromatično bilje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve