Jarebice u stilu Alcantare - punjene jarebice
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema
Pripremite smjesu od svinjetine, malo foie grasa, tartufa, soli i papra i tom smjesom nadjenite jarebice. Noge jarebice zavežite otraga. Potom pripremite tekućinu za maceriranje od poriluka, luka, mrkve, celera, vina i aromatičnog bilja. 24 sata prije namočite jarebicu u tekućini za maceraciju. Nakon 24 sata izvadite jarebicu, nasolite, uvaljajte u brašno i pržite u vrućem ulju.
Potom prepržite povrće, dodajte jarebice i crno vino. Sve pirjajte sat i pol.
Izvadite jarebice i usitnite umak koji će biti prilog uz jarebice.
Sastojci
- Sastojci divlje jarebice crno vino maslinovo uljeNadjev svinjetina foie gras tartufi sol paparMaceracija poriluk luk mrkve celer crno vino aromatično bilje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom