Opis
Priprema:
1. Dobro isprati meso hladnom vodom. Ubaciti par svježih listova kadulje i malo maslaca pod kožu. Utrljati maslac i sol u meso i uviti ga u slaninu. Popeći meso u tavi na ulju i maslacu dok ne dobije zlatnu boju. Kad potamni, nastaviti s pečenjem na 200 °C u pećnici još 20 minuta.
2. Nasjeckati luk i češnjak i blago posoliti. Ispržiti luk i češnjak u tavi s malo ulja. Umiješati rižu za rižoto. Dodavati crno vino, pileći bujon i sok od cikle pomalo, uz stalno miješanje. Kada se riža skuha, dodati ciklu, kvasac i sol. Ostaviti da se kuha par minuta.
Sastojci
Sastojci
- 1 jarebica (ili bilo koja ptica)
- kadulja
- maslac
- slanina
- sol
- ulje
Za rižoto
- 1 crveni luk
- narezan
- 1 čajna žličica češnjaka
- naribanog
- sol
- ulje
- riža za rižoto
- sok 1 limuna
- 2 dl pilećeg bujona
- 1.5 dl crnog vina
- 3 dl soka od cikle
- sol
- 4 male kuhane cikle
- nasjeckane na komadiće
- 2 žlice kvasca