Jarebica s rižotom od cikle

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj. 

Sastojci

  • 1 jarebica (ili bilo koja ptica)
  • kadulja
  • maslac
  • slanina
  • sol
  • ulje
  • 1 crveni luk narezan
  • 1 čajna žličica češnjaka naribanog
  • sol
  • ulje
  • riža za rižoto
  • sok 1 limuna
  • 2 dl pilećeg bujona
  • 1.5 dl crnog vina
  • 3 dl soka od cikle
  • sol
  • 4 male kuhane cikle nasjeckane na komadiće
  • 2 žlice kvasca

Priprema

  • 1. Dobro isprati meso hladnom vodom. Ubaciti par svježih listova kadulje i malo maslaca pod kožu. Utrljati maslac i sol u meso i uviti ga u slaninu. Popeći meso u tavi na ulju i maslacu dok ne dobije zlatnu boju. Kad potamni, nastaviti s pečenjem na 200 °C u pećnici još 20 minuta.
  • 2. Nasjeckati luk i češnjak i blago posoliti. Ispržiti luk i češnjak u tavi s malo ulja. Umiješati rižu za rižoto. Dodavati crno vino, pileći bujon i sok od cikle pomalo, uz stalno miješanje. Kada se riža skuha, dodati ciklu, kvasac i sol. Ostaviti da se kuha par minuta.

Povezani recepti

Vidi sve