Japanski pamučni cheesecake

Način pripreme:

1. U posudu ulijte 3 prsta vruće vode. U nju stavite drugu posudu u koju ste staviti krem sir. Promiješajte pjenjačom. Dodajte žumanjke i tucite do homogenosti. Dodajte 60 g brašna i promiješajte.

2. U lončiću rastopite maslac na slaboj vatri. U rastopljeni maslac dodajte vrhnje i pričekajte da se ugrije. Toplu smjesu u tankom mlazu ulijte u smjesu s krem sirom, uz neprestano miješanje.

3. U posudi pomiješajte fino brašno i gustin. Prosijte brašno kroz fino cjedilo direktno u smjesu i miješajte do homogenosti.

4. U drugoj posudi, s pomoću miksera, istucite šest bjelanjaka, polako dodavajući 60 g brašna. Istucite dok ne nastanu meki vrhovi.

5. Izvadite posudu sa smjesom za cheesecake iz posude s toplom vodom. Dodajte fino naribanu limunovu koru i limunov sok. U smjesu malo po malo dodajte tučene bjelanjke, oprezno miješajući špatulom.

6. Namastite dno dubokog okruglog kalupa (promjera do 20 cm) i postavite krug papira za pečenje na dno. Oprezno ubacite smjestu. Postavite kalup i veliki lim na čije ste dno stavili kuhinjski ubrus ili krpu. Ulijte 400 ml vruće vode i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 18 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 140 stupnjeva i pecite još 20 minuta.

7. Okrenite ispečeni cheesecake na dasku i uklonite papir za pečenje. Postavite cheesecake na poslužavnik. Pospite šećerom u prahu i ukrasite sezonskim voćem. 

Sastojci

  • Sastojci250 g krem sira 6 jaja 120 g finog kristaliziranog šećera ½ limuna sok i kora 60 g maslaca 100 ml slatkog vrhnja 60 g brašna 20 g gustinaZa dekoraciju sezonsko voće šećer u prahu za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve