Japanske gljive i pileći wok
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Uliti ulje u zagrijani wok i dodati đumbir i češnjak. Kada postane zlatne boje dodati piletinu u wok i izmiješati. Dodati umak i izmiješati.
Nasjeckani patlidžan i gljive umiješati na 1 do 2 minute dok patlidžan ne omekša. Dodati umak, prokuhati i ponovno izmiješati. Dodati soju i izmiješati. Poslužiti s rižom.
Sastojci
- 1 x 2 cm komad đumbira, sitno narezan
- 1 češanj češnjaka, sitno narezan
- 2 žlice ulja
- 8 svježih shee-take gljiva, narezanih
- 1 mali plavi patlidžan, nasjeckan
- 2 žlice ukiseljene soje
- 2 pileća bataka, narezana
- Umak
- 2 žličice šećera
- 1 žlice sojinog umaka
- ½ žličice ulja sezama
- 1 žlica mirina
- 1 žlica miso smjese
- Kuhana riža za serviranje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom