Janjetina sa šalšom
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu janjetine koja uključuje i sočni umak šalše.
Sastojci
- Sastojci300 g janjećeg mesa od buta 2 češnja češnjaka sol papar maslinovo ulje 1 glavica luka sok od 1 limuna 0.5 vezice peršina 1 glavica ljubičastog luka 1 mrkva 1 crvena paprika 1 zelena paprika 0.5 vezice svježe metvice vinski ocat maslinovo ulje
Priprema
- Način pripreme:
- 1. Uzmite meso s gornjeg dijela janjećeg buta i narežite ga na kocke. Dobro ugrijte tavu i u nju ulijte 1-2 žlice maslinova ulja. Stavite meso da se isprži. Nakon 5 minuta posolite ga i promiješajte.
- 2. Ogulite i narežite češnjak na tanke ploške. Dodajte ga mesu zajedno s prstohvatom crvene paprike. Ogulite i narežite luk na tanke polumjesece i dodajte i njega. Promiješajte.
- 3. Čim je meso gotovo, dodajte limunov sok i narezani peršin. Promiješajte.
- 4. Za šalšu sitno narežite ljubičasti luk i stavite u posudu. Narežite rajčice na četvrtine, uklonite sjemenke i narežite ih na sitno. Narežite i listove metvice. Sve promiješajte i začinite vinskim octom i kvalitetnim maslinovim uljem
- 5. Poslužite meso, a na njemu šalšu od rajčica.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete
Recepti Nico Reynolds
Halloumi na žaru i umak od avokada
Recepti Nico Reynolds
Sporo pečen janjeći but u suhoj marinadi
Recepti Nadiya Hussain
Pita samosa
Recepti Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Recepti Luca Ciano
Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte