Janjetina sa šalšom

Janjetina sa šalšom

Opis

Način pripreme:

1. Uzmite meso s gornjeg dijela janjećeg buta i narežite ga na kocke. Dobro ugrijte tavu i u nju ulijte 1-2 žlice maslinova ulja. Stavite meso da se isprži. Nakon 5 minuta posolite ga i promiješajte.

2. Ogulite i narežite češnjak na tanke ploške. Dodajte ga mesu zajedno s prstohvatom crvene paprike. Ogulite i narežite luk na tanke polumjesece i dodajte i njega. Promiješajte.

3. Čim je meso gotovo, dodajte limunov sok i narezani peršin. Promiješajte.

4. Za šalšu sitno narežite ljubičasti luk i stavite u posudu. Narežite rajčice na četvrtine, uklonite sjemenke i narežite ih na sitno. Narežite i listove metvice. Sve promiješajte i začinite vinskim octom i kvalitetnim maslinovim uljem

5. Poslužite meso, a na njemu šalšu od rajčica.

Sastojci

Sastojci

  • 300 g janjećeg mesa od buta
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • 1 glavica luka
  • sok od 1 limuna
  • 0.5 vezice peršina
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 0.5 vezice svježe metvice
  • vinski ocat
  • maslinovo ulje

Povezani recepti