Janjetina sa šalšom

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu janjetine koja uključuje i sočni umak šalše.

Sastojci

  • Sastojci300 g janjećeg mesa od buta 2 češnja češnjaka sol papar maslinovo ulje 1 glavica luka sok od 1 limuna 0.5 vezice peršina 1 glavica ljubičastog luka 1 mrkva 1 crvena paprika 1 zelena paprika 0.5 vezice svježe metvice vinski ocat maslinovo ulje

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Uzmite meso s gornjeg dijela janjećeg buta i narežite ga na kocke. Dobro ugrijte tavu i u nju ulijte 1-2 žlice maslinova ulja. Stavite meso da se isprži. Nakon 5 minuta posolite ga i promiješajte.
  • 2. Ogulite i narežite češnjak na tanke ploške. Dodajte ga mesu zajedno s prstohvatom crvene paprike. Ogulite i narežite luk na tanke polumjesece i dodajte i njega. Promiješajte.
  • 3. Čim je meso gotovo, dodajte limunov sok i narezani peršin. Promiješajte.
  • 4. Za šalšu sitno narežite ljubičasti luk i stavite u posudu. Narežite rajčice na četvrtine, uklonite sjemenke i narežite ih na sitno. Narežite i listove metvice. Sve promiješajte i začinite vinskim octom i kvalitetnim maslinovim uljem
  • 5. Poslužite meso, a na njemu šalšu od rajčica.

Povezani recepti

Vidi sve