Opis

Za umak, pomiješajte jogurt, tahin, ruj, češnjak I koricu limuna te prstohvat soli (ovo se može pripremiti dan unaprijed).

Pokapajte 1 žlicu maslinovog ulja po janjećim kotletima i začiniti solju i paprom te sjemenkama korijandera, Ispecite na roštilju ili u tavi po 2 minute sa svake strane ili dok nije pečeno prema vašem ukusu. Pustite da počiva 2 minute.

U zdjeli pomiješajte peršin, luk kozjak. datulje i bademe. Prelijte preostalim uljem, sokom limuna te solju i paprom.

Stavite žlicu jogurta na tanjure. Aranžirajte kotlete i ukrasite salatom.

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 6 janjećih kotleta
  • 1 žličica sjemenki korijandera, smrvljenih
  • ½ stručka peršina, otrgnutih listova
  • 1 luk kozjak, tanko narezan
  • 4 datulje, uklonjenih koštica i narezane
  • 1 šačica cijelih badema, nasjeckanih
  • 100 ml jogurta
  • 1 žličica tahina
  • ½ žličice ruja
  • ½ češnja češnjaka, mljevenog
  • Korica i sok ½ limuna
  • Soli i papra

Povezani recepti