Janjetina s lozovim lišćem

Način pripreme:

1. Luk narežite na sitno, ispržite ga u ulju i uklonite s vatre. Metvicu narežite na krupno, a peršin na sitno, zajedno sa stabljikama. Dodajte luku i sve začinite solju i paprom.

2. Operite meso, osušite i začinite solju i paprom.

3. Dobro pokrijte dno i stijenke glinene posude svježim listovima loze.

4. U sredinu stavite meso, premažite crvenom paprikom, a do njega stavite zeleno povrće, ulijte malo vode, malo ulja, jelo pokrijte s još listova, a dijelove koji strše uvijte prema unutra.

5. Poklopite, zapečatite poklopac tijestom od 2 žlice brašna i vode i jelo pecite u peći ili pećnici dok ne bude gotovo.

Sastojci

  • Sastojci1 kg janjećeg buta 4 vezice mladog luka 1 vezica peršina 1 vezica metvice 4-5 žlica ulja sol papar i crvena paprika po želji listovi loze 2 žlice brašna

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve