Janjetina s lozovim lišćem

Nastupala je u sofijskom simfonijskom orkestru, bila solistica filharmonijskog orkestra u Burgasu i Rusu, kao i rumunjskog filharmonijskog orkestra iz Craiove. Proputovala je svijet u sklopu projekta Rajske žice Theodosiija Spassova.

Poznata violončelistica ima još jednu strast: kuhanje. Talent i recepte naslijedila je od svoje bake. Joli voli eksperimentirati i u svojoj kuhinji interpretira sve što je jela, vidjela i naučila. Uz kvalitetu i okuse, veoma joj je stalo i do izgleda hrane koju priprema. Vjeruje da su ljubav i mašta glavni sastojci svakog recepta.

Joli već pet godina ima svoj kulinarski blog. Prije pokretanja vlastite emisije na kanalu Utilisima u okviru Fox International Channelsa radila je kulinarske priloge u dnevnoj kolažnoj emisiji Divan dan na BTV-u i pisala za časopis Bravacasa.

Sastojci

  • 1 kg janjećeg buta
  • 4 vezice mladog luka
  • 1 vezica peršina
  • 1 vezica metvice
  • 4-5 žlica ulja
  • sol
  • papar
  • crvena paprika po želji
  • listovi loze
  • 2 žlice brašna

Priprema

  • 1. Luk narežite na sitno, ispržite ga u ulju i uklonite s vatre. Metvicu narežite na krupno, a peršin na sitno, zajedno sa stabljikama. Dodajte luku i sve začinite solju i paprom.
  • 2. Operite meso, osušite i začinite solju i paprom.
  • 3. Dobro pokrijte dno i stijenke glinene posude svježim listovima loze.
  • 4. U sredinu stavite meso, premažite crvenom paprikom, a do njega stavite zeleno povrće, ulijte malo vode, malo ulja, jelo pokrijte s još listova, a dijelove koji strše uvijte prema unutra.
  • 5. Poklopite, zapečatite poklopac tijestom od 2 žlice brašna i vode i jelo pecite u peći ili pećnici dok ne bude gotovo.

Povezani recepti

Vidi sve