Janjetina s lozovim lišćem
Recept iz: Yolanta Delibozova
Nastupala je u sofijskom simfonijskom orkestru, bila solistica filharmonijskog orkestra u Burgasu i Rusu, kao i rumunjskog filharmonijskog orkestra iz Craiove. Proputovala je svijet u sklopu projekta Rajske žice Theodosiija Spassova.
Poznata violončelistica ima još jednu strast: kuhanje. Talent i recepte naslijedila je od svoje bake. Joli voli eksperimentirati i u svojoj kuhinji interpretira sve što je jela, vidjela i naučila. Uz kvalitetu i okuse, veoma joj je stalo i do izgleda hrane koju priprema. Vjeruje da su ljubav i mašta glavni sastojci svakog recepta.
Joli već pet godina ima svoj kulinarski blog. Prije pokretanja vlastite emisije na kanalu Utilisima u okviru Fox International Channelsa radila je kulinarske priloge u dnevnoj kolažnoj emisiji Divan dan na BTV-u i pisala za časopis Bravacasa.
Sastojci
- 1 kg janjećeg buta
- 4 vezice mladog luka
- 1 vezica peršina
- 1 vezica metvice
- 4-5 žlica ulja
- sol
- papar
- crvena paprika po želji
- listovi loze
- 2 žlice brašna
Priprema
- 1. Luk narežite na sitno, ispržite ga u ulju i uklonite s vatre. Metvicu narežite na krupno, a peršin na sitno, zajedno sa stabljikama. Dodajte luku i sve začinite solju i paprom.
- 2. Operite meso, osušite i začinite solju i paprom.
- 3. Dobro pokrijte dno i stijenke glinene posude svježim listovima loze.
- 4. U sredinu stavite meso, premažite crvenom paprikom, a do njega stavite zeleno povrće, ulijte malo vode, malo ulja, jelo pokrijte s još listova, a dijelove koji strše uvijte prema unutra.
- 5. Poklopite, zapečatite poklopac tijestom od 2 žlice brašna i vode i jelo pecite u peći ili pećnici dok ne bude gotovo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère