Janjetina s lozovim lišćem
Recept iz: Yolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Luk narežite na sitno, ispržite ga u ulju i uklonite s vatre. Metvicu narežite na krupno, a peršin na sitno, zajedno sa stabljikama. Dodajte luku i sve začinite solju i paprom.
2. Operite meso, osušite i začinite solju i paprom.
3. Dobro pokrijte dno i stijenke glinene posude svježim listovima loze.
4. U sredinu stavite meso, premažite crvenom paprikom, a do njega stavite zeleno povrće, ulijte malo vode, malo ulja, jelo pokrijte s još listova, a dijelove koji strše uvijte prema unutra.
5. Poklopite, zapečatite poklopac tijestom od 2 žlice brašna i vode i jelo pecite u peći ili pećnici dok ne bude gotovo.
Sastojci
- Sastojci1 kg janjećeg buta 4 vezice mladog luka 1 vezica peršina 1 vezica metvice 4-5 žlica ulja sol papar i crvena paprika po želji listovi loze 2 žlice brašna
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom