Opis
Način pripreme:
1. Luk narežite na sitno, ispržite ga u ulju i uklonite s vatre. Metvicu narežite na krupno, a peršin na sitno, zajedno sa stabljikama. Dodajte luku i sve začinite solju i paprom.
2. Operite meso, osušite i začinite solju i paprom.
3. Dobro pokrijte dno i stijenke glinene posude svježim listovima loze.
4. U sredinu stavite meso, premažite crvenom paprikom, a do njega stavite zeleno povrće, ulijte malo vode, malo ulja, jelo pokrijte s još listova, a dijelove koji strše uvijte prema unutra.
5. Poklopite, zapečatite poklopac tijestom od 2 žlice brašna i vode i jelo pecite u peći ili pećnici dok ne bude gotovo.
Sastojci
Sastojci
- 1 kg janjećeg buta
- 4 vezice mladog luka
- 1 vezica peršina
- 1 vezica metvice
- 4-5 žlica ulja
- sol
- papar i crvena paprika po želji
- listovi loze
- 2 žlice brašna