U zdjeli pomiješajte janjetinu, mljeveni kumin, vino, tamnu soju I kukuruzno brašno. Marinirajte 10 minuta.

U woku zagrijte ulje dok se ne počne dimiti, a zatim u turama dodajte janjetinu da bi se prepekla sa svih strana. Izvadite i stavite na tanjur.

Dodajte još malo ulja pa pržite češnjak, đumbir. luk, a zatim sečuanske paprike i sjemenke kumina te pecite 1 minutu. Vratite meso i sve njegove sokove. Obložite lukom i začinima ta zatim dodajte ocat, sojin umak i sezamovo ulje. Opet protresite da se sve obloži umakom pa neka krčka još 1 minutu tako da se umak zgusne.

Dodajte korijander i kuhane rezance te nabacajte da se obloži.

Sastojci

  • 2 žlice ulja od kikirikija
  • 400g janjećeg fileta ili komad od leđa, narezan na komade
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žlica Shaoxing vina
  • 1 žlica tamnog sojinog umaka
  • 1 žličica kukuruznog brašna
  • 3 češnja češnjaka, na kriške
  • 2cm komad đumbira, na kriške
  • 1 luk, raščetvoren, razdvojenih slojeva
  • ½ žličice sečuanskih paprika
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 1 žlica tamnog octa
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 5 kapi sezamovog ulja
  • 3 grančice korijandera, stabljika i listovi sitno nasjeckani
  • 150g svježih Hokkien ili azijskih ravnih rezanaca, pripremljenih prema uputama s pakiranja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve