Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj B

 

Sastojci

  • 4 narezane kriške kruha, korica uklonjena slices
  • 75 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka, sitno nariban
  • 5 g sitno sjeckanog svježeg peršina
  • 5 g sitno sjeckanog svježeg vlasca
  • 6 kotleta janjećih rebara
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 45 g Dijon senfa
  • 3 žlice meda
  • 16 cherry rajčica na stabljici
  • 45 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 limun,naribana korica i sok
  • 1 mala ljutika, sitno nasjeckana
  • 8 g sitno sjeckanog svježeg peršina

Priprema

  • Za pripremu janjetine i rajčica:
  • 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  • 2. U mini procesoru za hranu, izmiksajte kruh dok ne dobijete grube mrvice. Ostavite sa strane.
  • 3. U velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte samo dok ne zamiriše. Dodajte krušne mrvice i pomiješajte. Maknite tavu s vatre, umiješajte peršin i vlasac. Ostavite smjesu mrvica sa strane.
  • 4. Janjeće kotlete posolite i popaprite. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje, zatim janjetinu i pecite dvije minute sa svake strane, ili dok janjetina ne porumeni s obje strane, ali da još uvijek sirovo u sredini. Prebacite janjeće kotlete u lim.
  • 5. U manjoj zdjeli pomiješajte senf i med. Time premažite strane janjećih kotleta, a zatim uvaljajte u smjesu s mrvicama.
  • 6. Pored janjetine u lim rasporedite rajčice. Pecite osam minuta ili dok rajčice malo ne omekšaju, a janjetina bude srednje pečena.
  • U međuvremenu, napravite umak od limuna:
  • 7. U manjoj zdjeli pomiješajte ulje, sok limuna, koricu limuna, ljutiku i peršin. Začinite sa solju i paprom.
  • Za posluživanje:
  • 8. Janjetinu i pečene rajčice podijelite na dva tanjura. Okolo pokapajte umak od limuna i po

Povezani recepti

Vidi sve