Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj B
Sastojci
- 4 narezane kriške kruha, korica uklonjena slices
- 75 g maslaca
- 1 češanj češnjaka, sitno nariban
- 5 g sitno sjeckanog svježeg peršina
- 5 g sitno sjeckanog svježeg vlasca
- 6 kotleta janjećih rebara
- 15 ml maslinovog ulja
- 45 g Dijon senfa
- 3 žlice meda
- 16 cherry rajčica na stabljici
- 45 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 limun,naribana korica i sok
- 1 mala ljutika, sitno nasjeckana
- 8 g sitno sjeckanog svježeg peršina
Priprema
- Za pripremu janjetine i rajčica:
- 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C.
- 2. U mini procesoru za hranu, izmiksajte kruh dok ne dobijete grube mrvice. Ostavite sa strane.
- 3. U velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte samo dok ne zamiriše. Dodajte krušne mrvice i pomiješajte. Maknite tavu s vatre, umiješajte peršin i vlasac. Ostavite smjesu mrvica sa strane.
- 4. Janjeće kotlete posolite i popaprite. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte ulje, zatim janjetinu i pecite dvije minute sa svake strane, ili dok janjetina ne porumeni s obje strane, ali da još uvijek sirovo u sredini. Prebacite janjeće kotlete u lim.
- 5. U manjoj zdjeli pomiješajte senf i med. Time premažite strane janjećih kotleta, a zatim uvaljajte u smjesu s mrvicama.
- 6. Pored janjetine u lim rasporedite rajčice. Pecite osam minuta ili dok rajčice malo ne omekšaju, a janjetina bude srednje pečena.
- U međuvremenu, napravite umak od limuna:
- 7. U manjoj zdjeli pomiješajte ulje, sok limuna, koricu limuna, ljutiku i peršin. Začinite sa solju i paprom.
- Za posluživanje:
- 8. Janjetinu i pečene rajčice podijelite na dva tanjura. Okolo pokapajte umak od limuna i po
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha