Janjetina, halumi i patlidžan na roštilju
Način pripreme:
1. Za marinadu u posudi pomiješajte pasirani češnjak, med, maslinovo ulje i origano. Začinite solju i paprom i promiješajte.
2. Ako pripremate duge, tanke patlidžane (azijske), raspolovite ih po dužini i nemojte ih guliti. Inače uzmite jedan patlidžan, narezan na kriške po dužini. Sir također narežite na kriške.
3. Četkom premažite unutrašnju stranu patlidžana i stavite ih na dobro ugrijani roštilj tako da premazana strana bude prema dolje. Janjeće bifteke s obje strane premažite marinadom. Isto učinite i sa sirom. Sve stavite na roštilj. Prepolovite limun i položite na roštilj s unutrašnjom stranom prema dolje.
4. Poslužite ispečen patlidžan s mesom i halumijem. Po tome iscijedite sok iz polovice zapečenog limuna. Kao prilog predlažemo prepečeni kruh i tzatziki.
Sastojci
- Sastojci4 janjeća bifteka 1 patlidžan 200 g sira halumi 1 limunZa marinadu