JanjećI vrat

Janjeći vrat mariniramo sa sitno nasjeckanim ljutim feferonima, ružmarinom, metvicom, solju i maslinovim uljem. Ostavimo da odstoji preko noći ili barem nekoliko sati.

Meso na grill-tavi popržimo s obje strane, a zatim ga u pećnici na 180 °C pečemo 3-5 minuta ili dok temperatura u sredini ne dosegne 60 °C. Izvadimo iz pećnice, zamotamo u foliju i ostavimo da malo odstoji i da se sokovi u mesu slegnu.

Umak

Na maslinovu ulju prepržimo zajedno malo luka, češnjaka i na komadiće narezani celer. Dodamo špinat, zalijemo s malo vode i pirjamo. Štapnim mikserom usitnimo sastojke i dodamo malo maslaca da se umak malo zgusne.

U špageti-tikvi napravimo rupu veličine prsta i kuhamo je u slanoj vodi 10 minuta. Tikvu prerežemo i žlicom izvadimo sjemenke, a zatim je vilicom narežemo tako da dobijemo „špagete“ koje potom kratko popržimo na maslinovu ulju i dodamo im sol i svježi bosiljak.

Na tanjuru poslužimo janjeći vrat, na umak od špinata stavimo okruglice koje smo posuli s malo špageta od tikve.

Sastojci

  • Sastojci janjeći vrat svježi ljuti feferoni svježi ružmarin svježa metvica svježi špinat 1 srednji luk 1 žličica češnjaka u prahu celer maslac Maslinovo ulje za pečenje špageti-tikva sol

Priprema