JanjećI vrat
Sastojci
- janjeći vrat
- svježi ljuti feferoni
- svježi ružmarin
- svježa metvica
- svježi špinat
- 1 srednji luk
- 1 žličica češnjaka u prahu
- celer
- maslac
- maslinovo ulje za pečenje
- špageti-tikva
- sol
Priprema
- 1. Janjeći vrat mariniramo sa sitno nasjeckanim ljutim feferonima, ružmarinom, metvicom, solju i maslinovim uljem. Ostavimo da odstoji preko noći ili barem nekoliko sati.
- 2. Meso na grill-tavi popržimo s obje strane, a zatim ga u pećnici na 180 °C pečemo 3-5 minuta ili dok temperatura u sredini ne dosegne 60 °C. Izvadimo iz pećnice, zamotamo u foliju i ostavimo da malo odstoji i da se sokovi u mesu slegnu.
- 3. Nakon toga slijedi umak. Na maslinovu ulju prepržimo zajedno malo luka, češnjaka i na komadiće narezani celer. Dodamo špinat, zalijemo s malo vode i pirjamo. Štapnim mikserom usitnimo sastojke i dodamo malo maslaca da se umak malo zgusne.
- 4. U špageti-tikvi napravimo rupu veličine prsta i kuhamo je u slanoj vodi 10 minuta. Tikvu prerežemo i žlicom izvadimo sjemenke, a zatim je vilicom narežemo tako da dobijemo „špagete“ koje potom kratko popržimo na maslinovu ulju i dodamo im sol i svježi bosiljak.
- 5. Na tanjuru poslužimo janjeći vrat, na umak od špinata stavimo okruglice koje smo posuli s malo špageta od tikve.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada